Това къде го пише?
Преглед за печат
Това къде го пише?
Здравейте!
Честита Коледа и весела Нова Година!
Имам въпрос: Ако сега започна от самото начало, т.е. от регистрация на пчелина и т.н. ще имам ли шанс да се вместя в поставения срок до 09.03.12.(или до изчерпване на средствата) предвид бюрократичните бавения при издаване на документи.....или да си оправям отсега нещата за следващата 2013?
Благодаря предварително!
Да, ще се справиш, не е кой знае какво регистрацията на пчелин и като ЗП.
Въпроса е дали има смисъл с тези пределни цени на кошери и тези безумни цени на отводки и рояци. То ако дам над 100лв на отводка по-добре да си купя на черно..
Извинявам се, но нещо не го разбрах, по колко възстановяват ако нито аз, нито производителя ми на кошери не е регистриран по ЗДДС ????Цитат:
Първоначално публикувано от sasha_lalova
80% от 110 лв. = 88 лв. -това ти възстановява ДФЗ, ако нито ти, нито производителя ти е регистриран по ДДС. Останалите 22 лв. за твоя сметка, Цеко!
На цената на една отводка, ще си купя цял кошер. А от този кошер мога да си направя поне по две отводки. Какъв е смисъла да се кандидатства. И 20лв за майка. Тея съвсем го удариха през къра.
Според мен ще останат много непродадени отводки тази година. Аз го пресмятах всякак, и най-не изгодния вариант е кандидатстването. Обяснете ми, може би аз не схващам, къде е уловката да си купя отводки на 120лв? Или кутия мухи за 80?
Уловката е следната:
Понеже по програмата ти възстановяват 80% от сумата т.е тя ти излиза на цена 24 лв без ДДС-то като прибавиш и него става 48лв. това прави около 70% от нормалната цена на отводката. Излиза, че спестяваш тези 30%. Но дали е така. В повечето случаи отводките идват късно, няма достатъчно пчела в нея, няма достатъчно запечатано пило и на практика излиза, че за да успееш да направиш от тази отводка семейство трябва да вложиш допълнителни средства за да може на следващата година да се възползваш от това семейство. За това много хора предпочитат да си купят отводки на черния пазар, където пъво качеството е доста по-високо, повече пило, повече пчела и за един месец си имаш готово семейство. Риска е от заболявания, но такъв риск има и когато купуваш от лицензирани производители.
Това не е уловка, това е заблуда за неуки или разсеяни люде. Една проста бакалска сметка показва че ползата я има, но тя е за този в края на веригата. Пчелара е посредник в схемата. Просто хората, които искат да направят пчелин влизат в услуга на "картел" от юридически лица, които усвояват фондове като произвеждат отводки, майки и рояци, които явно и открито показват че искат всичко, което може да се вземе. И тези които реално трябва да бъдат подпомагани в крайна сметка се отказват.
Защо не се откаже някой майкопроизводител? Щом 70-80лв ги кара на загуба защо се занимават с непечеливш бизнес?
Майкопроизводители, вие не четете ли форума? Какво ще кажете по темата?