1 мил ако ще стават,няма смисъл от субсидии,а от правене на кошери и отводки.;)
Преглед за печат
1 мил ако ще стават,няма смисъл от субсидии,а от правене на кошери и отводки.;)
Ако са наистина толкова г-н Мутафов защо се продължава да има пари за Пчеларски Програми?Къде са тия добиви от 1 мил пчелни семейста?Къде е тая смъртност на 100-150 хим пчелни семейства?На каква база трябва да се дават субсидии на сектор за които е в пълно неведение държавата.
Личи си ,че скоро сте се дипломирали/не се заяждам/ цитирате професори,но да ли е така в БГ.Да ли не сте разбрали професора грешно 1 мил пчелни кошера ,а не 1 мил пчелни семейства.
Аз съм по скоро против и без субсидия от всякакъв род се оправям. Така че мога и без тях, за мен те водят само до порочни практики и въобще не водят до някакъв напредък в сектора. Е давам пример, Нова Зеландия е забранила субсидирането под каквато и да е мярка от 30 години, да не би земеделието да им е по изостанало от нашето. Ако се резне кранчето много хора който се занимават ще ликвидират всичко, това не важи само за пчеларите
Точно така е колега.Не може да имаш 200кошера пролетта живи и да чакаш държавата да те субсидира.Не може да вземаш пари по 5 мярки и пак да искаш да цуцкаш.
Гледай за финансовата помощ на пчелари съм твърдо ,,ЗА,,.Имаш 100% смъртност викаш комисия,турят ти 5-6 подписа барабар с на кмета и чак тогава държавата да ти помогне.
Друмев, много искаш, ама тъй и тъй си почнал с искането, поне си поискай ризата от мода. :bigsmile: г-н ДЖрумев
За плодовете и зеленчуците, говоря по лични наблюдения. Може и да си прав не споря. Отнсно бр. на пчелните семейства, не се съмнявам, че са над милион. От кога точно е така не знам, но примерно съм убеден, че преди 10 години не са били толкова. Вероятно са били на половина. Очевиден факт (независимо от причините), е че са се умножили. Та тогава резонния въпрос е: Колко целим да станат? Територията на страната не се е уеличила и няма как да стане. А пчелната паша не се е увеличила. Да не говорим, за изсечени и опожарени акациеви и липови гори. Ти да си виждал новосъздадено липово или акациево насаждение? Та какво се цели с НПП с парите за отвотки например?
Дака за отравянията. Те не идват сами, някой ги причинява. Та този някой да плати щетите на 100% и на всички засегнати, а и една солидна глоба на държавата. Пък после ако иска пак да трови.