Колега от ЛАКАТНИК прави такъв мед от него съм чувал за цвета ако ме е излъгал значи аз ви лъжа:bigsmile:
Преглед за печат
Колега от ЛАКАТНИК прави такъв мед от него съм чувал за цвета ако ме е излъгал значи аз ви лъжа:bigsmile:
Точно това искам да подчертая, че в природата има такива богати аромати, ако се произвежда качествено меда, че не са необходими разни капки или каквито и да било там химикали от лабораторията на алхимика.
Лошото е в случая, че някой си позволяват тия неща за сметка на нас пчеларите. Дори има и тук в един пост как се правят експерименти с такива капки, ....:bigsmile:
Педи доста години ,един от известните Български пчелари продава на някакво изложение мед и пристига сина му с още мед, отваря багажника и започва да мирише яко на лавандула и баща му казва:
Абе сине, пак си изтървал дозата на ароматизатора.:-):-):-):-)
Идва тая година една жена да си вземе лавандулов мед и ме пита дали чая ще стане лилав щото предния път като си купила лавандулов мед чая и ставал лилав... Аз закарах тая година двайсетина на лавандула и преди да цъфне бяха оглозгали всичко заради лошото време . За две седмици през цъфтежа напълниха магазините и съм сигурен че е лавандулов ама ни става лилав чая ни мирише силно на лавандула :) .
мен ме питаха дали меда от рапица не мирише на нафта , щото от рапица правили дизел
Имам на няколко места такъв, които мирише на мента и не го събирам, защото после боба ще мирише на дъвка. Този на снимката не мирише на мента.Цитат:
Джодженът, наречен и също юзум, гюзум, гьозум, менталария или мятва, е вид мента, растяща в Централна и Южна Европа.
Измества всички треви и тръгва като плевел, но ако го минеш с тримера 1-2 пъти годишно и няма проблем, а и жената ще остане доволна. :laughing:
Посещава се от пчелите, но само ако няма сериозна паша, иначе не му обръщат внимание.
Пчелата се вижда на снимките как смуче от цветчетата.
Имах съмнения, че има такъв вид мед и след като Трендафил Дончев спомена как тазгодишната реколта е само такъв, реших да го проверя. И мога само да похваля колегата! Медът има интересен вкус, наподобяващ мента и като цяло много ми хареса. Отделно го предложи на хубава цена, прати ми препълнен буркан и добре опакован. Перфектен продукт и перфектно доставен!
Евала, колега!