Първоначално публикувано от
volen777
Аз като член на КБП също искам да изкажа мнение по спора. До някаде Scutellator е прав и е хубаво, че отстоява позиция. Ще дам себе си за пример. Мястото на кето пчеларствам е законно от 10 години от тогава съм си направил всички регистрации на пчелина където е трябвало, а поне от още 10 на това място е пчеларствал баща ми. И така изградхме пчелин с над 150 кошера и осъзнавам, че са много и с търся място за още пчелини където да няма пчелини в близост поне 1500метра. Но от скоро в съседен двор се настани дребен пчелар с 4-5 и всяка година ги увеличава та вече са към 15-20 и то не само в този двор. Както и да е този го търпя. Да ама от тази година друг докара 30 -40 в друг двор, на 200 метра от мен. После друг се домъкна с платформи с още 30-40 с надеждата да събере нещо от оголената липва горичка която само поддържаше пашата. Та какво става трима на един. Значи аз осъзнавам че мойте кошари са много за този район и си търся ново място за да си увелича добивите, понеже само с това се занимавам и прехранвам четиричленно смейство, а тия тримата не им пука за другите пчелари. На тях това не им е основната дейност и каквото капне капне, пък ако има и субсидии малиии... Затова тук е прав и Матеев това иска мнозинството - субсидии. И ако искаме поне някаде да успеем то трябва да се вслушаме в мнозинството. Да не ми харесва много замоя район примерно ще трябва да деля субсидия за опрашване с тия мойте трима колеги, но ако кажа аз ЕДИНИЯ пръв забих кошер в тоз район вие ТРИМАТА си РАЗКАРАЙТЕ кошерите от тук те ще ме СМАЧКАТ. Това е положението в Бългрия едни се опитват да създадат нещо, а повекото не им пука и каквото капне капне не им трябва съвест. За сега ще слушаме мнозинството пък може скоро и нашата дума да се чуе.