Всичко ще зависи от търсенето.Да не забравяме,че заради новите субсидий за опрашване,много от арендаторите може да решат да закупят кошери,което ще вдигне цената ако няма достатачно предлагане.
Преглед за печат
на много неща цените падат в тая държава - на наеми, горива, и т.н....че кво остава за пчели - те да не са да ги дадеш под наем и да им вземаш по 50-100лв наем на сезон....който усетя/одуша, че продава наследствени пчели и офертата ми е 100лв на кошер с пчелите барабар - макс., напролет и то.....парите поскъпват, усещате ли го?
Цената иска и качество. Така че една разумна цена за отводка ДБ4 на 1бр. пита цената да е 25-30лв (120лв) са задоволителни.
http://pik.bg/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%...ews453417.html "близо хиляда лева" , а казват че пчеларството е в упадак. :laughing::laughing::laughing:
Цитат:
Михайлов посочи, че през лятото са сложили такива кошери на НДК, но все още нямат добив.
Тези кошери съм сигурен, че са по 1000 лв. единия. За тези 1000 лв. на кошер, трябваше такива семейства да им достави, че от нищото да дадат поне 10 кг. мед от кошер.
Само неми е ясно как ще се контролират болести те и кърлежа?
Те затова казват че в тази агенция ПИК само имената са верни.
Има и по-нагли хора.Аз уговорих с един чужденец да му продам 20 кошера за 20 000 евро и гаранцията, че тези кошери през първата година ще произведат един тон мед.Ако не произведат уговореното количество ще допълня от моя разликата.Иначе този(също чужденец), който ме свърза с клиента, ме посъветва да му предложа 10 отводки за тази цена.Стъписах се и казах, че е прекалено малко. Както други колеги казаха, цената е такава на каквато успееш да продадеш.