-
Грамажа зависи от дебелината на основата и както вече казах, не желая да променям тази дебелина. Не че е невъзможно, но си е голяма играчка два вала с диаметър повече от 200 милиметра да им промениш разстоянието между тях с една или две десети. Ще се загубят часове време и стотици бракувани основи, докато се настрои новия грамаж. Затова се отказвам да променям дебелината.
Колкото до размера по X и по Y - там настройката е много бърза. По ширина се преместват два ножа за по-малко от минута, а по-дължина размера се променя от компютър за по-малко от 5 секунди, при това тази промяна може да се направи без да се спира машината.
Има една особенност - размера по дължина се променя с дискрета 2.5 милиметра. Тоест мога да ви направя 405 милиметра, мога и 407.5 милиметра, но не мога например 406. Най-добре е като дойдете за основи да си донесете и една ваша рамка и след това да нагодим размера точно към вашия размер рамки.
-
Значи на теория от 100 кг восък първо качество ще се получят около 910 основи?Но колко реално да очакваме от восък с примеси?
-
Реално колко основи ще получа за килограм восък без доплащане от моя страна и колко със доплащане от моя страна?Въпроса ме интересува пряко, и най вече частта със доплащане.Не съм привърженик на чистата размяна, предпочита да доплащам за основите.
п.п. По изложения, базари, панаири и фестивали ще имаш ли щанд или някакво участие?
-
Предпочитам чист бартер без доплащане, защото моята фирма е регистрирана по ДДС и ако има размяна на пари, ще трябва и на държавата да даваме 20%. Това естествено ще оскъпи основите за тези от вас, които не са регистрирани по ДДС.
Колкото до останалата част на въпроса - засега не съм правил сметки и не съм подготвял оферта. До вчера нямах никакво намерение да се занимавам с търговия срещу пари, но темата така се извъртя, че ме свари неподготвен. Също и по панаири засега няма да участвувам. Ето утре в Габрово има пчеларска сбирка, но аз ще съм там само като посетител. Няма да продавам основи, но мога да подаря някоя друга основа на приятели, с които утре ще се срещнем и след това ще ги заведа у дома на гости (живея само на 700 метра от Етъра).
-
Виж на мен фактури и бележки не ми трябват, така че 20те процента на държавата ги отписвам от моя страна.По принцип съм доволен от всички Български основи, само със Гръцките имах проблеми, но слушам за машината и все хубави неща пишеш....Та затова пуснах и запитването, нямам против и за чист бартер, но повече предпочитам доплащането.Мисля че ако излезеш с подходяща оферта за доплащането, освен че ние ще сме на далавера, ти също ще си на далавера, но всичко е до договорки.
-
Идеята за производство на основи от мой восък ми допада. Остава само да събера необходимото количество восък. Предполагам, че след 2 години ще съм осигурил 100кг собствен восък.
Никъде не се споменава каква е машината за производство на восъчни основи - производител, снимка, .... Въпреки, че няма да я купувам, ми е интересно каква е?
-
Машината е турско производство, но е почти пълно копие на една немска машина.
Ето по-долу клип на производителя. Моята е същата.
http://www.youtube.com/watch?v=DnE0SCLsLNc
-
каква е големината на килийките?
-
Големината доколкото знам е 5.35 мм. Това зависи от валяците на машината. Когато я заявявах ме попитаха с какъв размер килийка изкам да бъде, като ми предложиха 2-3 алтернативи. Аз се поразрових из интернет и стигнах до извода, че европейския стандарт е 5.35 мм, и това и поисках.
-
3 Прикачен файл(ове)
Преди известно време спорихме за това какъв голям боклук бил китайският восък. Аз въпреки всичко рискувах и поръчах 1 тон първо качество и 1 тон второ качество. Заплатих го на китайците и съгласно офертата, на тях им трябваха 2-3 седмици да го подготвят. Е восъка вече е подготвен и утре ще го товарят, но междувременно ми пратиха снимки, за да видя как изглежда точно моя восък. Ами да ви кажа честно, останах приятно изненадан. Погледнете сами:
Ето първото качество:
Прикачен файл 84
Ето второто качество:
Прикачен файл 85
А ето как е опакована партидата за мене:
Прикачен файл 86