-
11 Прикачен файл(ове)
Здравейте, купих този кошер и с новобрански ентусиазъм се захванах с изработката на двадесетина копия. Ще са ми първите, с помощта на приятели пчелари се надявам постепенно да ги населя. Някой работи ли с такъв и как ви изглежда? Прикачен файл 5051Прикачен файл 5052Прикачен файл 5053Прикачен файл 5054Прикачен файл 5055Прикачен файл 5056Прикачен файл 5057Прикачен файл 5058Прикачен файл 5059Прикачен файл 5060Прикачен файл 5061
-
Прилича ми на кошер, произведен от "Катица" Казанлък. Ако е така, прави копия и се не бой. Разбира се, трябва да спазваш размерите до милиметър!
-
Как , ми изглежда ?
,,Лангстрот -Рут ,, ми изглежда .
-
Тези лайсни където лягат рамките не са добри.
-
Смени рамковите разделители с гладки лайсни. Бях в твоята позиция тази пролет. Имам корпуси с двата вида лайсни и те уверявам, че колегитте са прави.Ползвай рамки с хофманови уширители.
-
Благодаря, ще се вслушам в направените съвети. Ще пусна снимки накрая от готовите кошери.
-
Агро,чудех се дали да пиша,защото много колеги ще скочат на това което ще кажа.Аз минавам от прави лайсни към такива като твоите.Трябва да решиш как ще отглеждаш семействата,като са заиграваш с рамки или само с корпуси ще работиш.Ще ги гледаш за хоби или ще правиш бизнес с тях.
-
Засега хоби. Бизнес се прави с нещо, от което разбираш, а аз още нищо не разбирам от пчеларство. На тези кошери ще се уча, по-нататък ще видим.
-
1 Прикачен файл(ове)
Мойте кошери на два месеца :) Прикачен файл 5073
-
Хм, същия обор го имам на село. Водата от покрива ще бие по кошера, май. Пряспаtа сняг, също. Етернита го разкарай напролет, под рамката тури камъчета или парчета цигли, плочки...
Циглите също ще си ги махнеш