То и при други сигурно е така ами си траят.Да не се излагат като мен.:bigsmile:Да взема утре да ги снимам маточниците да видим дали са за самосмена или роеви.Но надали ще се включат в дебата много стари пчелари.:bigsmile:
Преглед за печат
То и при други сигурно е така ами си траят.Да не се излагат като мен.:bigsmile:Да взема утре да ги снимам маточниците да видим дали са за самосмена или роеви.Но надали ще се включат в дебата много стари пчелари.:bigsmile:
Джеймс Фенимор Купер«Последний из могикан»
Робърт Редфорд казва:
Има един прекрасен цитат от Т. С. Елиът – ‘Достатъчно е само да се опитваме. Другото не е наша работа.
Значи, просто не се отказвай. Прави каквото можеш, но не спирай. И определено не давай заден, когато изглежда, че ще успееш.”
П.П. Миналогодишната търтовка дет ми каза Момче имаш време да я оправш ми даде тази година 2 отводки и в момента съм изкарал майката на 2 пити пило и 1 мед и перга да видим какво ще стане. Но все пак и момчетата са прави за заразите ама то кое ли не е.
Тези , младите ще ги бъде .
Как ще се роят те още се развиват.:bigsmile:Виж какъв добив имам над 600м.Тук ги гледам добре,но под 150 метра надморска нещо не ми се отдава, мъчиме.
Пиша 12 рамкова защото е в 12 рамков кошер.Преди няколко седмици намерих 2 маточника в един кошер и ме достраша да не се рои.Отделих майката с 4 пити пило+1 с перга и 1 с мед след една седмица допълних с още 2 излищо и което ми беше артък от един кошер+Допълване на пити с меден венец.След това сложих магазин с 10 основи и 2 стари сега в момента градя 4 и са напълнили старите с мед.Така правя аз 12 рамкови отводки за магазин.:bigsmile:
Делта какво ще кажеш за 12 рамковата отводка ще даде ли 10 килца медец.