:laughing:
Преглед за печат
Познавам "колега", който купува на 4лв. няколко стотин килограма и го продава на 12лв. Пчели гледа само за отводки, за продажба. Мед не вади. Пчелинът служи за легитимация на продавания мед. На него му излиза сметката.Така твърди.Вярвам му!
Никой не попита какъв е медът! Слъчоглед, рапица или ...
Да се продава мед на 12лв. килото си е висш пилотаж според мен, щом успява колегата - евала, значи е добър търговец....а за продажбата на отводки/пчели, още на втората година стоплих, че най-много файда има в пчеларството да се продават пчели/отводки...мед да се добива/вади си е голяма хамалогия и неблагодарна работа, особено при тия символичните цени....въпросът е в пазара за отводки - на кого???
Продажбата на мед на висока цена не е толкова трудно когато почти всички го продават на почти еднаква цена. Висш пилотаж е когато някои/повечето го продават на 4, то ти да го продаваш на 10 или 12 лв. Но и това си има положителната страна. Какво отговарям аз на въпроса - но той го дава на 8, а ти на 10лв.? Отговора ми е: - при мен ще се минеш с 2 лв., а там с 8 лв. За да сваля толкова цената, нещо не е чиста работата.
По горе, писах какъв е меда!? Колега пчелар добиващ акация и билков, го продава в работата си на 10лв. Някак му колежка, си купила от морето, на връщане мед тенекия или повече не съм сигурен, на 4лв. Пуснала го в завода на 7лв. Той бил обвинен за печалбар и мошеник. Но като си похапна ли от меда, от морето! Той не бил това, което купува ли от него! Сега дори, медът му свършва по бързо от преди!
Това и аз съм си го мислил за колегите дето им остава много мед, не може ли излишният да го обръщат в отводки/пчели и восък. Добре би било! Ама има ли пазар? Хайде за восъка може и да има, но за отводките/пчелите май положението е като с меда, производители много, клиенти липсват...