И преди години е имоло тежки ПТП особенно от американския гнилец. Всички възръстни пчелари които познавам са минавали през това. Друг е въпроса че сега болестите са повече.
Преглед за печат
Прикачен файл 9289
Залепили си естакадата с восък и клей. За 2 седмици са пренесли по 1 хранилка мед.
Малко да се отворя и аз на работа . С необходимия стимул напредваме бавно но славно. После почвам да творя оплодните сандъчета.Прикачен файл 9300Прикачен файл 9301Прикачен файл 9302
Абе стига сте я подгъвали така тая ламарина по капаците бе. От памтивека го говорим това у форума...
Човек се учи докато е жив. От памтивека не съм и съм го пропуснал това нещо. Това сандъче го взех за мостра и ще му ползвам размерите. Предполагам забележката ти е, че с това подгъване се отвежда водата по стените му. Благодаря за съвета с който ще се съобразя.
Знам. Знам, че не е твоя изработка:) Затова и призивът ми не беше насочен към теб поименно.
Днес предвид предстоящото застудяване прегледах на бързо положението с питките...и установих първата загуба.В началото на зимата майката му се изгуби,сложих го над друго с преграда от найлон да видя какво ще е,е видях,празен от пчели корпус с недоизяден мед върху рамките и двайсетина умрели пчели по тях.Най ме кефят миналогодишните МОИ отводки с роеви майки,пращят по шевовете.С купешките мами не са баш така...Тази пролет не мисля и да купувам.
Също пращят от пчели и тия кошери, които по-рано спряха с пилото. Може и да излезе прав тоя Хмара.
Предвид прогнозата за следващите десетина дни, двукилограмовите питки дадени по Коледа и това, че са стартирали с пилото, днес им направих "Застраховка живот", като им сложих върху кълбата питки по 0,5 кг с лимонена киселина. Храна имат. От семействата има какво да се желае. Дано снега позатрупа рапицата, за да не измръзне, че на нея разчитам за градежа на магазинните рамки.