Прикачен файл 10221
Прикачен файл 10222
Прикачен файл 10223
Навсякъде стават измами.
Човек трябва да внимава,когато подписва договор.
Въщнос не се знае дали това не са от фалшивите новини.
Преглед за печат
Прикачен файл 10221
Прикачен файл 10222
Прикачен файл 10223
Навсякъде стават измами.
Човек трябва да внимава,когато подписва договор.
Въщнос не се знае дали това не са от фалшивите новини.
Като има шарани, ще има и рибари.
Чета постовете и се чудя. Нима само при меда се получават тези ниски цени? Фирмата излиза с някакви изкупни цени, вписва ги при нас във форума и който е съгласен да си даде меда го прави. Който не е съгласен си търси други такива. Предполагам и другите няма да му цепят басма. За какво са тези обиди, хули и тем подобни? Достатъчно толерантни са да се държат на ниво и все още да са сред нас. Сега не тръгвайте да ревете срещу мен, че ги защитавам. Аз мед не им предлагам, че да имам нещо с тях. Просто преценям ситуацията в която ние/пчеларите се излагаме. Можете да давате мненията си без да нарушавате добрия тон. Надявам се е заложено в генетиката ви, а не обратното.
…..През първото хилядолетие преди Христа древните траки са един от най-многобройните народи в Европа. Те са били войнствен и свиреп народ……..
……28 март 866 г - избиване на 52 знатни боляри…….
……..1925 г., са избити без съд и присъда близо 30 хиляди представители на интелигенцията……
……..Между 1944 г. и 1962 г. има приблизително 100 лагера за принудителен труд в България - около 17 000 мъже и жени минават през тези лагери…..
Горе написаното е информация от Уикипедия.
Тук въпросът е – дали са останали хора с чест и доблест да отстояват интересите си или всичко е безвъзвратно загубено и само „целуваме пръстена“.
Арго - Не ми демонстрирай “Селски сарказъм“, а се опитай да мислиш със собствените си размисли, страсти и преживявания.
Много често говорейки с различни хората (а те не са никак малко Арго - твоето много, малко го преувеличи и го умножи по 10) - виждам, разбирам и усещам, че те нямат собствено мнение – те имат мнението на медиите, мнението на някой си бай х.й или на някой световно неизвестен „авторитет“ от Левуново.
Ние Българите, останали след гоненията и избиванията от 866 до 1962, нямаме гените (или ако трябва да се изкажа позитивно – имаме гените на мижатурки) и смелостта да се изправим срещу ширещото се дерибейство, но и малко да сме останали, не бива с лека ръка да подминаваме нещата, които не ни удовлетворяват, нещата които не ни харесват или нещата, които ни угнетяват. Не бива НЕПРИЕМЛИВОТО да става приемливо и да казваме, „…като не ти изнася си намери друг начин…“ – това е покорството на покорения, победения и обезверения.
Замисли се малко Арго. Не бързай да отговаряш. Замисли се ден, два, три…месец – все пак изразявам мое мнение, което, смея да твърдя, е чисто мое, неповлияно от каквато и да е медийно-конспирационен вандализъм и мЪрсизъм.
Та да се върна на темата – не мога и не искам да съм съгласен с изкупна цена на пчелен мед 1,90 евро. „What is this бе джанъм – 1,90 euro … много ми е. Следващата година искам по-малко“. То сигурно така и ще стане…, но аз ще продължа да се боря (както мога), дали то с „жълта жилетка“ или „боксови ръкавици“, дали в тази или друга държава, дали с пчеларство или нещо друго, но едно съм сигурен - ще продължа……..е…………доколк ото мога и......... както мога.
Алеко го е написал преди 100 години почти:
„…Ти ми казваше едно време, че вярваш още в българския народ. Хайде де! Не се подигравай! В кого вярваш ти? В това ли рабско племе, което търпи всичко това? Виж го изобразен в представителите му.
Народа, в когото ти вярваш, е роб, казвам ти, роб; робуването е за него блаженство, тиранията благодеяние, роболепието геройство, презрителното хъркане отгоре — музика! И пак този народ е клет и нещастен, трижд нещастен! Бит от съдбата, осъден да страда и да тегли за други, мъчен от неприятели, а още повече от приятели и спасители, той нямаше нито една твърда точка, на която да спре погледа си, една дръжка, на която да се ослони, той е изгубил вярата в себе си и в съдбата си и е станал тъй «практичен» и трезвен, трезвен до безчувственост. Без помощ, без съвет, съкрушен и разкъсан външно и вътрешно, ето го на, една печална, от бури разсипана останка от стари времена…
Има ли кой да го съживи, да го повлече подире си? — Идеали? — Суета, вятър!…“
Из „Бай Ганьо прави избори“
Та така за народа, когото намесваш, а за цената на меда - тя е световна и неподвластна на националните ни характеристики.
Не се ли притеснявате, че може да ви пробутат рапица стара реколта?
Здравейте - те са непроменени, както са посочени в предишното мнение. За биологичен букет 4.30 лв / кг. от място и 4.50 лв. / кг при нас.
Не, много лесно се разпознава кой мед е от тази и кой от миналата реколта, особено пък при рапицата.
Поздрави