Евгени хубава идея,даже може с матерял от парашут да се направи,сигурно бая работа ще имат и няма да се ройнат :DЦитат:
Първоначално публикувано от evgeni.filimonov
Това в кръга на шегата разбира се.
Преглед за печат
Евгени хубава идея,даже може с матерял от парашут да се направи,сигурно бая работа ще имат и няма да се ройнат :DЦитат:
Това в кръга на шегата разбира се.
Това с мрежестите дъна е още по добро, защото акара като падне, през мрежата и на земята и аут. А като падне на дъното на кошера, има вероятност пак да се качи на някоя пчела и да се върне в гнездото.Цитат:
Първоначално публикувано от ogan
Цитат:
Първоначално публикувано от ogan
Дано повече колеги 'питащи 'прочетат това.Цитат:
Колеги,може въпроса ми да е малко глупав,но може ли да се дава за есенното подхранване изсушен прашец,по какъв начин се дава,има ли полза от него?
Абе като се стисне майката по коремчето и ако излезе едно прозрачно балонче на дупето опасно ли е докато я маркирах се получи това но на следващият ден всичко си беше наред изкарах я от клеткта и от тогава не съм отварял sweating;
Ако те стисне някой великан 2000 пъти по голям от теб и пуснеш нещо в гащите,дали ще е опасно?Много ясно че е опасно!Защо ги бележиш?Не можеш да ги откриваш или защото е модерно?
Майка не се стиска за коремчето. И не се маркира по време когато евентуален инцидент е непоправим, освен ако не си много сигурен в себе си.Цитат:
Първоначално публикувано от Shine
Сега като така и така не носи, ще се чудиш цяла зима дали си я повредил. Както го описваш най-вероятно си .
sadsmile;
Аз ползвам ето такива маркери - uni posca.
http://s7.postimage.org/wip3md9tz/marking_pens.jpg
има и други - като тези дето масово се продават - uni paint.
http://s10.postimage.org/gcx441yit/image.jpg
Или пък Toyo paint, Zebra paint..... - на външен вид са като вторите, но маркират до определен момент, когато изведнъж протичат и майката си заминава безвъзвратно.
Първите работят най-добре. След първоначалното им "активиране" не се нуждаят от повторно натискане на писеца, иначе също изпускат, като в този случай само трябва да изтръскаш маркера докато се очисти от изпуснатото количество боя и е готов за употреба.
Като цена - имат разлика 1-2 лв
Shine,не се притеснявай,всеки е минал по твоя път.В началото се научих да бележа,като експериментирах върху 30 търтеи и за да не харча от боята използвах паста да зъби Поморин.После имайки вече самочувствието на научен,започнах с майките.Но и там има тънкости,защото от голям мерак бях боядисал и неоплодени майки.Някои от тях се оплодиха/пчелите почти бяха премахнали боята/,а други не успяха да се оплодят.Важното в твоя случай е майката да преживее до пролетта.Ако не може да снася ще и поставиш пило от редовен кошер и тогава ще се разбере дали е за смяна.Пчелите най добре ще решат какво да правят.По принцип има ли пило и майка,трудно става търтовка.Но всяко правило има изключения и ти трябва да си на щрек.
Извинявай. Погледнах старите маркери и се оказа че съм те излъгал - uni paint са ми давали повече дефекти от toyo.