От вестника до една седмица и помен няма да остане...
Преглед за печат
От вестника до една седмица и помен няма да остане...
Кога на пролет ли-вярно е,ако закъснееш да го махнеш,но като са на кълбо ще си е там цяла зима.Не съм го измислил аз това вчера,докато съм се чудел просто какво да отговоря.Цитат:
Първоначално публикувано от Пламен Ганев
Другият вариант е с наилон,но задържа влагата.
И аз направих един експеримент, реших да отделя магазина от плодника с чаршаф, като оставих процеп в предната част. Единия от по силните кошери почти го беше раздробил и изхвърлил за една седмица, горките пчелички, колко работа съм им отворил. Даже си мисля това нещо дали не може да се използа и по време на безпашие през роевия период :D , за създаване на работа на бездействащите пчели.
Миналата седмица обединявах слабите с-ва и с-та без майки /16 бр/ с вестник,така че не ми говори напролет ли!?Ако са силни с-ва,не за седмица,а за три дни го изгризват.Цитат:
Първоначално публикувано от М.Петров
По този въпрос има ли някъкви промени или си е така както го пише Борислав? Моля някой който е взел така земя да даде повече разяснения за предприетите от него действия. Към кого се подава молбата кмета на общината ли или прецедателя на общинския съвет или някой друг ? Някъва бланка има ли или свободен текст? Трябва ли да си ЗП? Ако да има ли значение от колко време или може и новорегистриран? Къде пише че не се плаща наем за ползването по този начин? Има ли някъкво ограничение в размера на имота за който се кандидатства? Защото например 100дка за 11 кошера ???Цитат:
Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
Трябва ли да имаш пчелин предварително или може да се иска за създаването на нов и след като се организира пчелина тогава да се регистрира като такъв?
Колеги, пуснах лентичките преди преди 10-12 дни, но кошерите (ДБ 12) са на мрежесто дъно. Дали ще има ефект от това третиране, или да слагам плътните дъна и да третирам отново? Просто не съобразих, пък и жегите са големи.
"Гешката" ти е правилна,че дъната са мрежести,но малко ме притеснява как си "пуснал" лентите.
В смисъл как съм ги поставил ли? Кибритена клечка или такава за зъби в дупчицата и между рамките - висят надолу.
ОК
Цитат:
Първоначално публикувано от Пламен Ганев
Абе Пламене и аз така ги обединявам,но сега е топло,те мойте гризът и стиропора от обратната страна на преградната дъска.Като стане студено не им е до гризане. sleepy;
Айде няма да споря вече,защото не ми е приятно да навлизам в такива полемики,всеки си избира как да ги зазими,всички знаем че много гризът,ама като са на кълбо е различно.