капаните не е натъкмил, щом не идват пчолки
Преглед за печат
Може ли в района да няма пчолки, а в капаните да идват .. ( от къде? )
Не случайно давам линка: https://pchelari.com/forum/showthrea...l=1#post185788
Не знам дали е добре или зле, но сутринта около 8 часа миришеше много яко на препарат. Явно са ръсили през ноща, понеже аз съм до нивите. Най-вероятно е добре, понеже е било през ноща или предната вечер. Но ........... не знам, все тая. Понеже споделих с един пчелар от района и той ми е казал че го е видял още следобедта , по малко умрелите пчели. ..
Калине, при мен акацията цъфна по високото. В ниското покрай мен, единични цветове.
Може би някаква инверсия по време на застудяванията пролетта. От твоите семейства съм доволен. Две са с магазини, с по 7-8 пити с нектар. Третото при последния преглед, преди да сложа магазините, беше направило маточници и прецених, че е най-добре да изведа майката в отводка. За мен семействата ти са добри(по-добри от моите).
Ти мен ли цитираш ? Ще обясня малко повече, аз живея в края на селото, има и други пчелини, но не и от моята страна, като излизам от нас, няма нито една пчела, нито по акациите, нито по шипките нито по нищо. Аз не го казвам това случайно. Аз ходя да бягам и никога не е било така да няма "кьорава" пчела при толкова цъфнали растения накуп. Затова че и в капаните нема да иде нищо .
Даже ще разкажа малко повече. Няма и оси, но пък за сметка на това горе долу виждам бамбуси и диви пчели да движат. Само че аз не стоя постоянно из софия, а наблюдавам и природата постоянно и съм сред нея.
night те цитира, не аз;)
а аз, явно неуспешно, се опитвам да обясня това, че ако няма в момента "кьорава пчела" на дадено място, това не означава обезателно, че в района не живеят пчелни колонии, както той те е разбрал.
Досега метеорологичните условия бяха кофти и може би това е била причината за липса на активност около капаните ти, но след като се подобрят със сигурност ще се завъртят ако са ти ок капаните и са на правилното място. И понеже покрай моите, по същото това кофти време се въртяха пчели, изказах обосновано предположение, че нещо с капаните ти не е ок.
По ясен и изчерпателен няма как да бъда