Ето една идея-всеки кошер восъкотопилка.Парата се вкарва през кръгла прелка...само трябва да се измисли някаква тавичка с улей да изкарва восъка през долната прелка.....Тъкмо ще се дезинфекцира кошера...
Преглед за печат
Ето една идея-всеки кошер восъкотопилка.Парата се вкарва през кръгла прелка...само трябва да се измисли някаква тавичка с улей да изкарва восъка през долната прелка.....Тъкмо ще се дезинфекцира кошера...
Това е най малкия проблем тавичката.Със зегето набързо се прави отвор и слагаш калъпа.:bigsmile:За мен ще има проблем за дървото от тая пара,но все пак си требва и вентилация.:bigsmile:
Дака,а като минаваш със пламък,дали има проблем?Освен това,не е необходимо да топиш във всеки кошер.Може и в един стар кошер с дебели стени....
Данчо , при идеята на Ачо за каква вентилация пишеш ?
Не разбирам .
В един кошер кога има вентилация?:bigsmile:
Отново ти задавам въпроса - При идеята на Ачо , защо трябва да има вентилация ?
И ако има вентилация , колко восък ще стопиш ?
Наборе, казана и сандъка с тавата са ясни. Кажи нещо за парогенератора.
Ми аз съм го писал-гюм за доене.На капака си има отвор през,който влиза млякото,но в случая излиза пара и с маркуч в казана.Пълня вода(не до горе),мятам на газовия котлон и си върша др работа.След 70-80 минути спирам газта.Това за лятото,без топлоизолация....Остава достатъчно вода,дори и да се забавя с още час.