Първоначално публикувано от
rosty_sz
Какъв съмишленик:laughing::laughing::laughing: един път сме говорили по телефона и на протеста се запознахме и поговорихме 2-3 мин.
Колкото до пчеларството, ако чуеш какво мисля аз, на Георги размислите ще ти се сторят като виц:laughing:
Шегувам се разбира се. Определено съм за яко затягане на контрола, но преди това трябва да се оправят някои бакии, като определено пчеларството трябва да се раздели на хоби и професионално. Хобито да се освободи от осигуровки и т.н. и да се започва със затягането на дисциплината. Абсолютно съм против заплащане на опрашването, но съм принуден да работя в тази посока. Искам здрави пчели и анти дъмпингова политика към цената и не ми трябват никакви помощи субсидии и т.н.
Ще споделя и една идея която много искам да се опитаме да прокараме някак. Да се отпусне бюджет на растителна защита и да има се издаде заповед за сформиране на групи за взимане на проби. Да има група във всяка област и в нея да участва председател на пчеларско дружество от областта. Групите да взимат проби на случаен принцип от растенията в земеделските блокове. Да се правят изследвания с които да се търсят забранените неоникотиноиди, както и следи от забранени за ползване в ЕС други пестициди. Бюджет за 20-30 проби на област ще бъдат достатъчни. По този начин ще се постигне силен психологически ефект върху земеделците, защото няма да е ясно на кой блок ще кацне комисията и същевременно няма да е скъпо. Естествено има начини отново за мошенгии, но мисля че ефекта би бил поразителен особено ако и санкциите за хванатите са подобаващи, като очаквания добив от блока по 3 примерно.