Тези 19 буркана бих си ги изял или раздал с удоволствие - просто няма кой да ги плати толкова колкото струват !
Преглед за печат
Да не оспамвам повече другата тема пиша тук.
Добре де едно не ми е ясно в тия разлики на цени м/у БИО и обикновен мед.С комшита сме ограда до ограда той си купи кошерите от мен и сега е био със същите кошери като моите.Пашата е обща,вадим еднакво меда,ТЕНЕКИИТЕ са ни еднакви и тн.Неговият мед го изкупуват на 10лв а моя на 7лв щото имал хартия с надпис БИО.Не искам да засегна БИО пчеларите но това в моя случай не е нормално.Остава да говоря със комшилъка като продава неговия да продаде и моя.Но пък погледнато от друга гледна точка във вътрешният пазар ще остане голяма дупка за мед.Дано да я завземем тия които не сме БИО ако не ни изпреварят пак китайците и украинците.
Дака, точно там е въпроса. Комшията е платил за тази хартия с надпис, а ти се стискаш. Е за това неговия е за 10, а твоя за 7лв. ;)
Ето пример за един от начините, по които гърците си продават меда:
Прикачен файл 8775
Това ми го донесоха от остров Родос, струвало към 15 евро. Две минибурканчета по 130 - 140 грама и една восъчна свещ от навита на руло восъчна основа. Юруш на туристите. Това със свещта е хубава идея. Като ми остане време, ще я размотая, да вида как са я направили.
Миналата година си продадох меда по 12 лева,тази го продавам по 15 лева.Не продавам тонове, но на дребно тази цена ме устройва.
И защо толкоз евтино продаваш таз година ??
Еми, защото някои го продават на дребно по 7 лева.
Преди 2 дни гледах цената на буркан 900г. винт или 720мл. Билков мед, на Апидред в Метро: 7.79лв. Малко редичак ми беше и един такъв бистър! Ама какво ли разбирам аз!