"Зебра" чисти идеално.Ползва се с ръкавици и очила ,ако чистиш с четка.Четката с изкуствен косъм.В препарата има сода каустик ,може би ,защото пръстите без ръкавици започват да се пързалят и после са като изгорени.Почистването е безупречно и евтино.
Преглед за печат
"Зебра" чисти идеално.Ползва се с ръкавици и очила ,ако чистиш с четка.Четката с изкуствен косъм.В препарата има сода каустик ,може би ,защото пръстите без ръкавици започват да се пързалят и после са като изгорени.Почистването е безупречно и евтино.
а нужно ли и да се почистват, т.е ако не се почистват от прополиса има ли вероятност да се развие някаква болест
Няма такава вероятност
Четох някъде че медицинския спирт разтваря прополиса.Приготвят тинктура от него.Пробвай да сложиш хранилка във фризера прополиса става чуплив и може би ще се остърже.
Само ако държиш на хигиената. Ако някое от семействата е преносител на болест единствено има вероятност да я пренесеш на някое друго.Цитат:
Първоначално публикувано от Nic
Зле, в какъв смисъл? В разтвор на белина, пластмасата става като нова. Това е от личен опит. Като студент работих като барман в доста заведения и за измиване на инвентара ползвахме само р-р на белина. Такова е изискването и на ХЕИ.Цитат:
Първоначално публикувано от iris
Абе най-добре е да не използваме хранилки...
Шегичкаа.
Но имам Приятел, който не използва такива неща.
Поздрави.
Успех.
А прополиса има такива антибактериални свойства, че не нужно да го чистите, освен ако не ви трябва за тинктура.
Белината ще действа зле в смисъл, че пластмасата ще старее по-бързо заради агресивното действие на хлора. Иначе прополисът се разтваря добре с хлор, действително.
По какъв начин събирате вие пчелния клеи и въобще кога е времето за това?
ми аз лично слагам една мрежа за комари м/д таблата и рамките и оставям 1 см отворена таблата колкот да може да влиза въздух и до 1 2 дена са я налепили цялата слагам я във фризера за 24 часа и след тва просто намачквам мрежата и така пада имам около 2 3 кг вече