От 2-3 дена съм го оставил с една майка и 18 рамки пило.Следващото отваряне ще е след липата.Ако не забравя ще има и снимки.
Преглед за печат
От 2-3 дена съм го оставил с една майка и 18 рамки пило.Следващото отваряне ще е след липата.Ако не забравя ще има и снимки.
Прикачен файл 171Прикачен файл 172Прикачен файл 173Прикачен файл 174Прикачен файл 175Направих обещаните снимки,но не след липата,а днес.Извадих меда само от магазините-62кг.като 4 рамки съм оставил за нарязване.Магазините са 12 рамкови,но съм оставил по10.
Малко е извън темата, можеш ли да обяснеш защо им слагаш найлон
Върху рамките има мрежа за прозорци за събиране на прополис.Върху мрежата слагам найлон за да не се цапа покривката,а освен това найлона подобрва микроклимата особенно прплетта.
а не се ли образува така конденз
?
Наборе, за да ни ориентираш в обстановката, колко извади от даданите ?
Успя ли да хванеш акациевата паша? Доколкото си спомням лежака беше заселен в края на май или началото на юни.
Конденз се образува,когато през януари-февруари сем.започне да отглежда повечко пило.Точно по това време аз поставям питки-по около2-3кг увити в тензух.Питката я поставям директно в/у рамките ,а в/у питката найлон и отоплителни материали.За изхранване на пилото е необходима и вода .Една част от конденза отива за разреждане на прашеца,а останалия конденз се поглъща от питката,като по този начин омеква и става по привлекателна за пчелите.
Наборе даданите неса мои.Аз съм малко като пчелар-номад.Колегата който ме приюти набляга на увеличаване на кошерите.въпреки това ще изкара от някои кошери по 4магазина за годината.
Лежака го заселих в края на март с две семейства,които се отчетоха общо 42кг.акация.След акацията направих грешка и от липата събраха много малко.Последва още една грешка-недоразумение,но въпреки двете грешки,останах доволен от вчерашния резултат.Притова несъм извал всичкия мед.В двата края на плодника има по 5 рамки с мед,но мисля да го оставя за резерв.