аз не съм с дадан блат с ЛР и с 2
Преглед за печат
аз не съм с дадан блат с ЛР и с 2
тогава защо казваш Д.Б.9 рамков, като не си ползвал такъв и нямаш наблюдения?Това е все едно аз да кажа Л.Р. при положение че съм виждал такъв кошер най близо от 10 метра, на фургоните на Ники в Ягодово.
започнах с такива и пролета минах на лр
и щото са най добри Д.Б.9 рамки, затова ли мина на Л.Р.?
не просто ми дадоха голям инвентар за ЛР и пролета минах на :ЛР
колеги с какъв кошер е по добре да започна с warre или с Дадан-Блат :)
Oще преди да си получил първия отговор ще ти кажа какво ще стане. Някой ще кажат ЛР други ще кажат ДБ и пак ще почне един безмислен спор. Аз ако бях и сега започвах взимам един Варе и един ДБ и на следващата година ще имам мнение кое как. Но пак няма гаранция ..... Аз лично съм с ДБ10 но искам да изпробвам и Варе и най вероятно ще си поръчам 2 броя и после ще споделя наблюденията си. Успех
Здравейте, искам да си купя 2 кошера с отводки тази пролет, чета много във интернет, но не мога да реша какви да си взема. Няма и никой покрай мен, който да се занимава с пчеларство. Моля дайте съвет дали да е ДБ или МК? И ако някой даде мнение за Билайн консулт еоод относно качеството на кошерите ще съм много благодарен.
Според мен ДБ10. А догодина още 2 ЛР10, които да съвпадат като размер на тазгодишните ДБ10. Така ще разбереш кое ти пасва на рейона и на тебе.
А още по добре е да си купиш семейства от някой дядо или приятел, без значение на системата (ако е ДБ12 най-добре - най-трудно можеш да допуснеш грешка при тях - според мен).
От хората който познавам и гледаха и двете системи всички минаха само на корпусни, от друга гледна точка всички казват че ДБ се гледа по лесно и е подходящ за начинаещи.
Решаваш и скачаш.