Това с лака на водна основа ми допадна.Монго добър естетически вид на кошера се получава - поне за мен.Винаги ми е харесвало шарката на дървесината да се откроява , а не да се скрива зад боя- лично мнение.
Преглед за печат
Това с лака на водна основа ми допадна.Монго добър естетически вид на кошера се получава - поне за мен.Винаги ми е харесвало шарката на дървесината да се откроява , а не да се скрива зад боя- лично мнение.
Колега,ако го оставиш тоя невероятен кошер с тоя лак на водна основа,точно след 1г вече няма да има нищо общо,а до 5г няма да го има.Боята пази кошерите!Тя е много по важна от материала от който са направени.УспехЦитат:
Първоначално публикувано от Kiril8305
???????????????????????????????????????????Цитат:
Първоначално публикувано от Farar
И аз имам кошери и с боя на водна основа и с лак на водна основа. Боята се напуква, а лака не.
Нали мога свободно да споделя мнение от ЛИЧЕН ОПИТ???Нямам желание моето мнение да се тълкува като заядливо!Кълвачите първо тях надупкват,но защо ли!?Блъска с клюна докато набара по меко.Фазата потъмняване е предпоследна!Последната е изгниване и да не е след 5г,жинотът на корпусите с боя е в пъти по -голям! С това съгласен ли сте г-н модератор???Цитат:
Първоначално публикувано от borislav aleksandrov
Фарар човече , прочети малко повече за видовете бои и лакове и тогаа изразявай такива категорични мнения. Когато лаковия филм разбирая и боя е качествен няма никакво значение каква е основата . А сега помисли леките автомобили що не ги боядисват с блажна боя ,а с ПУ лак .Ето ти един случаен линк за обща култура относно Акрилните лакове ,водоразтворими но не водоотмиваеми ако нещо такова ти минава през ума http://www.heliosof.com/deco-wood.html
Леките автомомобили не са дървени колега!Не желая да споря с никой!Този период го минах.Именно затова пиша отдолу :1000 пчелари-1000 технологии.Всеки смята че е прав,но всеки забравя,че човек цял живот се учи и умира ненаучен.Цитат:
Първоначално публикувано от ingivo
Прав си ама тука вече въпроса не опира до пчеларство ,а до бояджийство в частност химия.Пак ти казвам няма значение каква е основата дърво ,метал . Разбира се че не спориме просто изказваме мнения wink;
Ако ми дойдеш на гости,ще ти покажа първите си кошери боядисвани през 2003г.Първо с горещ ленен безир и после с леко на оргахим.Нямат никъкви забезежки.Това имам в предвид!С тоя лак не съм работил,може и да е добър,но едва ли ще са в по добро положение с него!?
Има много голямо значение каква е основата заради различното линейно разширение от топлинните амплитуди.Затова има бои за дърво и за метал и др.Даже в моя цех когато боядисвам алуминий и стомана слагам различни бои които на пръв поглед са еднакви но след първата зима стават на юфка ако са объркани.Цитат:
Първоначално публикувано от ingivo