Първоначално публикувано от
rosty_sz
Виждам че не съм бил разбран. Аз също съм против двойното осигуряване. Аз не искам да се делим на осигуряващи се като ЗС и други. Просто исках да кажа, че исканията са такива, че ако се изпълнят исканията ще има ефект само за тези които се осигуряват като ЗС. За това пък другите няма да идат на протест, защото нямат интерес.
Искам да ви кажа че в европейския парламент са мнооооооого наясно със всичките ни проблеми. Тези проблеми са общи за всички пчелари от ЕС. Четох един доклад който прекрасно обхваща абсолютно всички проблеми в сектора. В него имаше и чудесни предложения за справяне с проблемите. Само нашите управляващи не ги интересува.
Питахте къде са лидерите и ви казвам до колкото знам. Михайлов оглавява протеста на 10,12. Конфедерацията на Матеев е внесла " Стратегия за развитие на пчеларството", много общински дружества работят постоянно. Естествено има и такива които нищо не ги интересува.
Хубаво е да има предложения, но е хубаво и да са адресирани където трябва. Мястото им според мен е в местните организации в които е редно да се членува. Организаторите на протеста са поставели своите искания, няма проблем да се поставят и допълнителни, но техния път е през местните организации.