Първоначално публикувано от
malkia.sandanski
Има самоосигуряващи, застрахователни агенти, които си пускат самоосигуряване само 1 ден в месеца в деня, в който събират парите за застраховките.
Аз досега и все още си подновявах регистрацията като земеделски стопанин в началото на годината и си плащах осигуровки като такъв целогодишно. Миналата седмица жена ми говори с нейна позната, която е не знам си каква във Фонд Земеделие и тя й е казала, че има ЗС, които започват да се самоосигуряват като такива през Април, през Октомври си подновяват регистрацията като ЗС в Служба Земеделие, и след това през Октомври прекратяват самоосигуряването, и така до следващия Април, и пак всичко се повтаря по същия начин.
Жена ми е счетоводител на зърнопроизводители и животновъди, тя е счетоводител и на мен. Казва, че самото самоосигуряване може да се започва и прекратява, когато ти е нужно. Не зная в Служба Земеделие, когато ни подновяват регистрацията какво проверяват т.е. гледат дали имаме такива осигуровки за текущия месец или за някакъв интервал от време назад във времето.