за мен зрял мед е запечатания с восъчни капачета мед....при акацията специално би могло да се вади и ако питите са половин запечатани....
Преглед за печат
за мен зрял мед е запечатания с восъчни капачета мед....при акацията специално би могло да се вади и ако питите са половин запечатани....
Напълно подкрепям колегата.Цитат:
Първоначално публикувано от Даниел Йорданов
Колеги, ако забелязвате темата е добиви от акация, не за зрял мед!!!
Това е пост от сръбския форум: Jarmenovci, ponedeljak i utorak, jedva 3kg. Iskreno posle obilaska u nedelju ocekivao sam vise, ali ne treba biti neskroman 18kg drugi bagrem, + 45 kg prvi...dobro je. Jarmenovci, понеделник и вторник, едва 3 кг. Честно казано след турнето в неделя, аз очаквах повече, но не трябва да бъде нескромно осемнадесеткилограма друга акация, + 45 килограма за първите ... добре. Невярващите могат само да завиждат!
ъъъ аз не разбрах - 18кг. + 45кг. ма какво ще рече "за първите" и какво "друга акация",ако ще превеждаш преведи като хората,а не чрез гуглето.
И за кое да не вярваме - в Румъния вадят по 50-60кг. само от акация,дори в добри години надскачат и тези цифри,е и ....?
За завиждането,завиждам чисто професионално - 4 магазина са както и да ги погледнеш 50кг. и това са само от акация,а аз се чудя тази година дали ще стигна общо 30кг. от всички паши заедно.
Ако си чел цялата тема ще разбереш за невярващите.А относно превода сърбите карат на две ,че и три акациеви паши, зависи от надморската височина. В случая 45кг. от първата паша и 18кг от втората, това е.Цитат:
Първоначално публикувано от kando
Е , аз и на един магазин съм доволен.
Деспотов,пак се пенявиш!!! Какво като се коментира и качеството на меда?! Да не искаш да вадим нектар вместо мед....?!Цитат:
Първоначално публикувано от ivandespotov
Вчера вадих акацията.Вече мога да обявя резултатите :D.280 кг. от 12 семейства.Не съм имал такава реколта от акация.Хубавото е, че тази година нямах рапица и не се омеси.
Аз практикувам такова преместване и когато всичко е нормалноо вадя по 40кг акация от силно семейство. За съжаление акацията е много несигурна паша, тази година при цъфтежа на първата валя много дъжд и нямаше нищо в магазините. Вчера проверих как са магазините от втората, резултата е по един ЛР корпус с мед на кошер.Цитат:
Първоначално публикувано от ivandespotov