Аз пък имам опасения, че ако това се окаже успешно, всички ние много ще пострадаме тъй като нали се сещате, че колкото по-лесно и в по-големи количества стане добиването на мед, толкова ще се срине цената му.
Преглед за печат
Аз пък имам опасения, че ако това се окаже успешно, всички ние много ще пострадаме тъй като нали се сещате, че колкото по-лесно и в по-големи количества стане добиването на мед, толкова ще се срине цената му.
Спокойно бе колега.Нали ще ставаме акционери.Нема страшно.
Вие си пълнете меда в тенекии, а аз ще си прекарам тръбички от кошерите до Турция :laughing:. Дай 2лева ве бате и аз иска медопровод. crying;
Това в кръга на шегата, но след малко очаквам да чуя аналог с краварите :) Ако на пчелите им закачим по една доячка ще е супер.
Пчелата влиза в кошера, изстъргва си краката от прашеца, издояват я, автоматична чесалка я почиства от акара и накрая минава през баня с ОК и тимол. Нареждат се пчелите на хранилката и бири, бири, бири...само следващия ден ще е проблем ако имат полети.:laughing:
Сериозно: Системата може да се направи, но целия кошер ще стане адски неудобен за работа. И сигурно ще създаде повече проблеми отколкото решава.
Ако така свободно се лееше мед при мене щеше да е чудо наоколо от пчели,оси ,мухи и стършели а тия да са забравили за бурканите и да са разпиляли палачинките !!!!!
Снимката е от обява в интернет, опитах се да я намеря но не успях.
Прикачен файл 3438
Предполагам имате в предвид това:
Прикачен файл 3439
Прикачен файл 3440
Прикачен файл 3441
Прикачен файл 3442
Прикачен файл 3443
Прикачен файл 3444
Прикачен файл 3445
Прикачен файл 3446
Зимен риболов, честито на шаренчетата, които ще спонсорират проекта.
Благодарение на един колега ще пусна малко храна за размисъл на невярващите. И все пак много близо съм бил, магията е в рамките и килийките. Разместващи се спрямо една друга килийки.
Текст от описанието на патента и малко снимки:
Прикачен файл 3447
Прикачен файл 3448
Прикачен файл 3449
Поне няма да се притесняваме за цената на восъчните основи може скоро да отпаднат от употреба поне в щатите :)