Може ли да кажете имената на книгитеЦитат:
Първоначално публикувано от advanced
Преглед за печат
Може ли да кажете имената на книгитеЦитат:
Първоначално публикувано от advanced
Здравейте имам въпрос,преди няколко дни си вземах малко кошери 10 на брой(с отводки в тях),преди да ги взема им добавихме по 1-2 рамки да градят...Днес ги отварях и забелязах,че почти няма ново пило,това може ли да се дължи,на това,че няма изградени пити ? а тези който са изградени са пълни с мен и люпещо се пило ? Отводките са на около 6-7 рамки...средно ? Трябва ли да се притеснявам от нещо ?
От това,което прочетох разбирам,че новоизградените пити са пълни с мед,както и всички килиики по старите пити.Значи няма място за снасяне на яйца.Извърти меда от рамките и ги върни обратно в кошера,нещата ще се променят.Не спирай да слагаш и ВО докато има градеж.Ако нещо не ти е ясно-питай,тук колегите ще ти обяснят всичко.
Не все още не са изградени с мед,все още се изграждат от основи в пити,сложени са в неделя и все още ги доизграждат...ще ги видя в неделя,ако все още няма пило по-новите пити,тогава явно има проблем..и ще питам за разрешаването му....Явно искам майката да снася доста повече за един ден...Цитат:
Първоначално публикувано от buci59
Не винаги става така, както ние искаме. Дори и майката да е отлична, ако пчелите са малко няма да има и много пило. Все пак някой трябва да се грижи за него.Цитат:
Първоначално публикувано от peychev
Колеги нуждая се спешно от съвет понеделник ще пръскат за комари тази отрова дали ще убие пчелите защо то аз не съм там.Или да накарам майка да затвори входовете със парцали и да ги пусне на следващия.Дай те съвет. sweating;
В тази жега.... с парцали-по добре ги остави на отровата по малко жертви ще има.Мрежа за комари ще свърши работа и само докъто свърши пръскането.
Ако и твоята обшина е като обшина Белене по добре намери някаква информация за фирмата която ще пръска и звъни там.Офицялно съобшават че ще пръскат на 14.07.2011 от 06:00 до 10:00 една седмица предварително.Ставам аз във 4 часа затварям семействата и чакам да мине самолет да пръска.Няма и помен от самолет.На другия ден ставам за работа и самолета минава и пръска за комари.Звъня във общината и със серия препращания от тоз на оня ми дадоха номер от областната оправа във град Плевен.От там излязоха със гениялното оправдание че нямало вода за това се провалило пръскането и било невъзможно да предопредят за другия ден.
Говорих със едно момче от същото село и ми каза че миналата година пак пръскали и нямало поражения по пчелите.Той също ме посъветва да не ги затварям че в тази жега било равно на самоубиство.Все пак благодаря ви за съветите. wink;