Да, прав си! Грешката е моя, юг-югозапад - като писах не гледах картата - но все пак е там където съм сложил маркерчето на картата.
Преглед за печат
iskren е прав след пръскането ако е минал ден едва ли ще пръскат пак. Тези препарати действат на цветояда по същия начин по който и пчелите на блока, масов мор. Малко извън темата но не мога да не похваля нашите арендатори. Направих среща с хората и се разбрахме пръскаха вечер и заявиха че и за напред така ще процедират. Дори вчера единия арендатор ми се обади да ме пита дали всичко е минало нормално. Когато има разбирателство всички са доволни.
Тези снимки са правени днес, на около 50 метра от "Т"-образното кръстовище(разклона за Просена, Д. Абланово и Николово) към Николово в посока някъде към лесопарка Липник. Може би не се вижда много добре, но това зад житото 100% е рапица.
Прикачен файл 1184
Прикачен файл 1185
Това е от вчера. На рапицата й остава още седмица да цъфти, блоковете не са така жълти като преди няколко дни. А до дни ще се пукнат и първите цветчета акация, тъкмо рапицата да премине докато акацията започне да отделя нектар, а и дано времето да се задържи слънчево и без вятър.
Прикачен файл 1282
Прикачен файл 1283
Аз да ти кажа, почвам да си мисля, че тази година ще се застъпят акацията и липата...
Поне като гледам тука в Русе в парка липите са почти на 7-10 дни от цъфтеж. Може и да греша. След малко ще снимам и ще покажа.
Прикачен файл 1284
Прикачен файл 1286
В Плевен акацията стартира вчера