Мойте вдигнаха 2-ра хранилка сироп 2:1 захар-вода.Слагам и по 2 глави чесън на 10 л. сироп,профилактика.Никакъв проблем не съм забелязал с вземането на сиропа.
Преглед за печат
За Еко Стоп е времето е студено все още така ми казаха като питах за него и за това него вземах
Церанона е хубав билков екстракт за нозематоза, но без причина, инфлация завишен петрол или международни комфликти, CERANON се увеличи с 2.50 лв. за по-малко от година. Не успях да намеря сайта на производителя и още по-интересното е, че сърбите колеги пчелари не са запознати, че CERANON се произвежда в Сърбия и научават за това от български сайт. Мистерия или поредна измама?
Sorry колега kapanec, ама пчеличките според мен за да не вдигат сиропа по това време, са ти нещо слабички.
Аз им сипвах 2 пъти по 200мл. сироп и го вдигат за часове, имам само един слаб който го вдига за 2-3 дни.
Niki1313 от тоя сайт го поръчах :http://gordyan.wordpress.com/2013/03/17/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%B1%D0%B8%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B0%D1%82-%D1%86%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BD-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D0%BC/. .
Семействата са по на 6-7 рамки,половин хранилка със крист.мед я усвоиха за 2 дена може и много да съм и подал за първа течна храна или от церанона да не искат да го вземат то да няма нито една пчела в хранилката колкото и да са слаби .Довечера го махам и им слагам друг (1:1)+ витамини и него ако него посещават значи си има причина
Днес им правих преглед имат пило на 3рамки,разпечатах мед до най близката рамка до крайното пило и завъртях средната рамка със пилото на 180гр.Два кошера бяха си вдигнали всичкия сироп на тях им дадох още по 400гр ,а другите до половината тия който не са го усвоили сиропа имат солидно количество мед по рамките .Сложих и по 1 лента Varozan.
Миналите дни беха много добри за преглеждане на пчелните семејства, па това направих и аз.
Пило имат всчките отворено и затворено на по 4-5 рамки с 1/2 до 3/4 от поврхноста на ДБ рамка.
Обрштане на рамките изврши, които трјабва, и прит-ргнах свободни рамки по близо до пилото да се проширва.
Храна имат стара, ама има доста нов нектар и перга има много нова.
Развитието т-ргна добре, сега само трјабва да Бог даде условија какви требат, да се добре и зав-рши.
Сложих и по 1 лента "супер стрипс" за от вароо. врших контрола в д-ната, има по една две опаднали акари.
За по добро развитие трјабва да се дава по 0,2 до 0,4 л сироп (захарен или меден) всјака втора вечер,
а кои са по слаби семејства и всјака вечер.
Как се сега развијат семејствата, такава ште б-де и реколтата, нормално ако е всичко нормално (мислја на временските условија).