FVCVS CAESAR според теб, преди 1983 година Недялков и Бижев къде са изследвали медоносноста на това не разпространено в Б-я растение? Може би са ходили с партийно поръчение в далечния изток?
Преглед за печат
FVCVS CAESAR според теб, преди 1983 година Недялков и Бижев къде са изследвали медоносноста на това не разпространено в Б-я растение? Може би са ходили с партийно поръчение в далечния изток?
Разбира се, че са преписали данните от някъде.Цитат:
Първоначално публикувано от yuri
Според мен, по-интересен е въпросът: Защо изобщо са публикували тези данни в книгата си, щом като в България не е имало насаждения от това растение?
Не мога да отговоря на този въпрос.Вероятно, инерцията ги е увлякла, като се има предвид, че всичко публикувано от Бижо Бижев, е преписано от нещо вече публикувано.
И още нещо.Пауловнията цъфти преди акацията.Демек семействата оше неса узрели за паша.За това добивите са слаби.
http://s14.postimage.org/pq1gnw1hp/1334006142261.jpg
http://s15.postimage.org/wbdq4a84n/1334006229774.jpg
присадих си пауловнийте в отделни саксийки.
Рапицата също цъфти преди акацията.Чесно казано предпочитам наблизо гора от пауловния отколкото полета с рапица.Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksey
Аз ли нещо не направих както трябва, не знам, ама нищо не поникна от моя разсад... sadsmile;Цитат:
Първоначално публикувано от goshko3
Първо засях преди нова година - нула.
Сега преди седмица - пак така, за сега...
Семена взех от дървета в града, а и купих от Щатите.
Може ли съвет "step by step" кое как да направя?
http://www.youtube.com/watch?v=6PAOX3aMoOc
аз ги засадих точно както е по клипчето. и си купих такава тарелка на ток- която нагрява почвата(някъде пишеше, че по-бързо поникват семената)и след около 12-13 дни ми поникнаха.
Преди няколко дни на Флората в Бургас, ме ушашкаха след като ми казаха че Пауловнията била 2-а вида цъфтяща и нецъвтяща, и че в България имало само нецъфтяща........
Незнам дали е вярно, но останах малко изумен и натъжен....
А за Еводията (това е за другата тема де) изобщо не вярваха че има такова растение тук.
Дали съм попаднал на некомпетентни търговци, но....
Аз все пак си купих няколко дървета които тръгнаха да видим какво ще излезе.
Некомпетенти търговци, това е.
Имаш интернет, поразтърси инфо има много.
Пауловния има 7-8 вида, но най разпространените видове у нас са два вида.
Пауловния Елонгата - става много висока и дава много качествен материал.
Пауловния Томентоза - по ниско стеблена и с доста по добър цъфтнеж - тази я търсим ние пчеларите. Но все още никой не я е виждал цъфнала в БГ, защото от 2-3 години се предлага на пазара. Аз имам една 3 годишна Елонгата, егати колеца е в момента. В София има една до стадион Васил Левски, около 3 метра е и едва тези дни даде признаци на живот.
Цъфтят и двата вида.
Аз си купих есента 3 бройки, които сега в ранна пролет избиха по 2 стръкчета от основата. Едното трябва да остане само. Другото се маха , но ако го сложите в чаша с водичка, и на слънце - след 4-5 дни пуска коренчета и го засаждате в саксия. И ето ви ново дръвче. По принцип след това като се развие дървото, гледайте да има само по 3 двойки листа, другите ги махайте. Листата на една двойка са винаги на едно ниво и едно срещу друго.