Аз много не разбирам,но гледах едно кличе ,в което се казваше,че пчелите независимо в каква ситуация са поставени винаги решават едно и също.
Преглед за печат
Аз много не разбирам,но гледах едно кличе ,в което се казваше,че пчелите независимо в каква ситуация са поставени винаги решават едно и също.
Привет на всички, току що включих компютъра. Много ги мислите тези отводки, ще живеят ли, няма ли. Аз мисля други работи - ще мине ли проекта, ще ми дадат ли кредит за него, ще построя ли с тези пари пчеларската база - мечта, ще купя ли необходимата техника за подвижно пчеларство и т.н.? Ако успея - и пет пъти да сменя отводките, пак ще е на добре, тъкмо ще се науча как не трябва да се отглеждат пчели. Никой не се е родил научен. После, ако е прав Матеев, че няма пари в този занаят, поне ще ми остане построеното. Ако има - още по-добре, ще си имам занимание след пенсия.
Това за подвижното/таксиметровото/ показва още един път,че имаш информация за бъдещото на пчеларството в Бг:yo:Не знам само какъв креди ще теглиш?Ако е земеделски лесна работа просто се свържи с някой преработвател и му поискай документ ,че си му продал 20т мед;)На цена 2,40лв бълха те ухапала за данъка:bigsmile:/шегичка/
Който, не вярва на Матеев, че в пчеларството, няма пари, както казва колегата? Би трябвало, да вярва на Тарту, че там има милиони! Или, остава моята алтернатива, някъде по средата, да си пием ракията.......Аз, вярвам на Матеев.....
Прочетох всичко,отдавна не бях влизал поради ангажиментите които имах.
Фаталното число 13 май закупени 10 отводки на 4 рамки- подхранване както си трябва за развитие,за слънчовката бяха станали и изградили даже по един магазин с рамки и средно от кошер извадих-16кг.
Не помня дати точно но подарените 2 майки от Тарти и 1майка от Матеев-в момента са на 8 рамки пълни и зазимени успешно със доста мед.
От 10 отводки които закупих си направих също 4бр.нови отводки август месец като закупих също майки в момента са 7-8рамки-тводките ги направих на 4 рамки.
За догодина обмислям дано се получат плановете-нови 25бр кошери или 36бр.
rado76 колега ние сме комшийски села.имам въпрос към теб отвотките ти да не са от Валя от Паскалевец.ако са от нея изкажи мнение за качеството и цената.мерси ако искаш може и на лични