8 Прикачен файл(ове)
Напицонална българска асоцияция и европейската http://www.professional-beekeepers.eu
Здравейте ,
След няколко писма във президента на европейската пчеларска асоцияция на асоциациите Уолтър Хафкер "Walter Haefker" разбрах, че ще се радват да има българска асоцияция член.
По време на разговора ни му споделих всичко за българското пчеларство, че сме разкъсане между търговци , цените на продуктите и т.н. Той ми предложи негови партньори и колеги за по добра цена на меда.
След това написах писмо във което ясно посочвам , че България предлага над 5000 тона мед всяка година и търси по добри пазари и цена . Получих 4 отговора от най силните компании, който искат да работят със български мед за в бъдеще.
г-н Матеев аз не съм толкова грамотен и образован като вас , но харесвам това което правите за пчеларството :) Искам да ви споделя, че ще е хубаво във сайта да има една страничка да има връзка точно на тази европейска асоцияция и също да се напишат няколко изречения за търговията със мед www.professional-beekeepers.eu .
Българският пчелар е разкъсан от няколко търговеца който изнасят за Германия, Итали, Полша и т.н. под масата договарят изкупните цени, няма организация която да ни защити до момента. Изкупна кампания такова нещо не съществува, Германците търсят дългосрочни договори за цени, нас най малко ни влияе аржентинският и китайският мед. Обратното е колкото повече български мед изнасяме те толкова повече китайски и аржентински ще внасят за да го разреждат и т.н.
Поствам ви контактите на президента , който е изключително любезен и иска българска асоцияция пълноправен член на Европейските пчелари.
President
European Professional Beekeepers Association
Member of the Board of Directors
German Professional Beekeepers Association
Deutscher Berufs und Erwerbsimkerbund e.V
Mobile: +49 151 58 565 444
Fax: +49 322 224 507 65
E-Mail: walter.haefeker@berufsimker.de
http://www.berufsimker.de
Прикачам и някой от писмата да разбуля съмненията ако някой мисли , че си измислям и моля Матеев направете една страничка за търговията на мед във новият сайт , аз ви гарантирам, че ще изпратя над 1000 лични писма на пчелари приятели да се джойнат и да привлекат други колеги. :) Успех и да видим днес Бонев какво ще разкаже за срещата във министерството :)