А според мен, мяма паша, пчела бол, времето е над 35 градуса, при много силно семейство работничките стоят отвън щото вътре ще се опекат. Наблюдавам това при мен в много топло време и липса на нектар не само при силните кошери...
Преглед за печат
А според мен, мяма паша, пчела бол, времето е над 35 градуса, при много силно семейство работничките стоят отвън щото вътре ще се опекат. Наблюдавам това при мен в много топло време и липса на нектар не само при силните кошери...
Ооо при мен много роят, не ги ли разцепя пролетта напраскат яко пило и хващат гората. Аз цепя и обединявам, работя с помощни семейства, но при мен района е гаден и нямам избор.
Пробвах с майки "които не роят" ама се оказа че такъв филм няма. Като ги хване 30 дена безпашие край.
Давам доводи за роенето.Може би трябва темата да се премести.А за висенето трябва друга тема.Прикачен файл 8857Прикачен файл 8858.Ще ти кача и клип,не от тази година.В момента да разуча как се качва.
Без последните 2 снимки предните са от тази година,само че от друго място понеже съм с преносно.Сега в развитиеПрикачен файл 8860 по дати.