Ами кажи им,че е за пчели.Те най добре ще знаят какво има.Иначе и тук има отпадна,която се използва за пчели.
Преглед за печат
Ами кажи им,че е за пчели.Те най добре ще знаят какво има.Иначе и тук има отпадна,която се използва за пчели.
Днес се възползвах от захарта,като закупих 195 кг. за 40Е.Отворих чувалите и се учудих на кристално чистата захар,както бяла така и тамна.При разбъркване открих 3-4 малки парченца от чувал.Вътре в цеха е всичко на гранитогрес,като аптека е.Казаха ми че и други пчелари вземат.Аз сега си мисля,дали тамната захар е някакав проблем ? Вие как мислите?
Тъмната захар ако евентуално е от според мене паднала от машините и сметена след процеса с метлата и в чувала.2години вземах такава захар от ЗАхарни заводи в Горна,намирал съм клечки,найлончета и такива подобни.Сърбат като невидели животинките.Почти всички пчелари в Търновския край са ползвали такава захар и са нямали проблеми.
В Тенерифе.
TENERIFE-ISLAS CANARIAS
Не сме имали такава забрана. При договарянето за присъединяване нашите се съгласиха на малка квота производство цвеклова захар, мисля че нещо от порядъка на 3-4 хиляди тона беше, и около 200 хиляди тръстикова. В Европа отдавна имаше свръхпроизводство, а при нас 90-те години помните какви фактори играеха вече. И така 2006 или 7 година последно Захарни засяха под аренда 3-4 хил.декара цвекло и долу-горе по толкова в общини Г.Оряховица, Свищов и Разградско /през 80-те по 600000 декара/. Случи се суша, добив по тон, тон и нещо /Европата 6-7 тона/ и филмът свърши, не знам квотата дали я оправиха някак.
Иначе сега около нас Молдова, Полша, Румъния, Сърбия произвеждат доста.