Ако имаше захар в меда, да ли Апитрейд щеше да ми го изкупи всичкия? Пак започна със сметките :-):-):-) , все едно ти да ми казваш, че вадиш по 1000 кг жито от декар, като знам, че в нашия край не вадят повече от 300 кг.
Преглед за печат
Пак си в грешка....събирам ти писаниците на 1 място. 7те тона мед ти ги събирам връз 1 000те магазина. Па ти си ги смятай...и ротирай.
П.П. Не си само ти. Тия от раковски тука купуват от един пчелар дето знае 4 марки захар на колко процента се инвертира у казаня, и кво остава като остатъчно. Ти за колко марки знаеш....
Хубавото на поста е че не е точно така , това е вярно .Когато , и ако , научите биологията на пчелното семейство и заболяванията - поствайте откритието си ( приемам че сте филантроп ) та и ние да се възползваме .
П.П. С течение на времето се превърнах в краен русофоб - моля да ми спестите препратките към руски автори . Нищо лично , форуми много ....
Осрани рамки , това е общото . За мен де . Другото е дрязги на дребно и търсене на виновен ( лично мнение ) .
Е с това което си написал:
Когато , и ако , научите биологията на пчелното семейство и заболяванията
съм напълно съгласен.То просто няма как да стане непрекъснато се откриват все нови и нови неща а за заболяванията да не говорим.Също съм и съгласен че някой писал нещо за неговият си опит няма как да стане 1 към 1 към пчелина на четящият.Но мисля че трябва да се чете просто дори да е неприложима дадена технология може да се извлече някаква практическа полза наготово и да я използваме в наш интерес и да не губим излишно време в практически опити.Но това си е мое мнение. А за руската препратка се извинявам.
С по горния си пост не съм търсил конфронтация.Успех.
Не съм търсил конфронтация и аз , макар че май ми се получиха доста двусмислени някои писания - извинявам се за това .
За четенето - прекалено много хора се предоверяват ( и приемат едва ли не за канон ) на неща , писани от някой който е публикувал нещо относително вярно , просто да може да сложи допълнителна буква пред името си . И като не стане по книга си търсят виновен . За моите пчели се грижа аз - аз съм си виновен за загиналото ми семейство ( имам едно , малко кълбо и питката протече отгоре му , калпазанска работа ( хем видях че храната която купих има това свойство ) ) .
При прегледите вчера един кошер ме озадачи,пчелите до скоро са отглеждали пило което е зарязано и измразнало,пчелите пръснати из целия кошер между рамките и умрели с разперени криле,майката мъртва,пилото няма болести,има останали живи пчели около 2 шепи които се държът неадекватно(като пияни).Днес ще ходя да доубия пчелите,горя рамките и обгарям кошера.Въпросът ми е срещал ли е някой подобно явление,понеже за мен това е някаква болест която засяга възрастните индивиди?