Вероятно колегата си има пазар веднага иначе не виждам как би затоплил меда в тези кофички wink;
Преглед за печат
Вероятно колегата си има пазар веднага иначе не виждам как би затоплил меда в тези кофички wink;
Колеги,
Предполагам, че колегата има пазар на дребно, защото според мен тези кофички са много удобни. Една кофичка събира 12 - 15 кг което при мен е масовият случай за купуване на мед за зимата от един клиент. Освен това няма проблеми с разтопяването понеже кофичката е ниска може да се постави в леген с топла вода (използувам един такъв 20 литров от магазин за 1 лев) и става. А има и това, че са много удобни за складиране (качват се една върху друга) и струват само 2,40 лева за бройка с капак (аз ги подарявам на клиента), в последно време много клиенти на дребно се отказаха от металните защото им намаля покупателната способност. Успех.
Колеги хората предпочитат да купуват мед в по-малки разфасовки, тенекето им е скъпо.Пълня и в тенекета ама на снимка се е случио да се пълнят кофичките.
Колко е средният добив от пчелно семейство през 2012?
При мен тази година е около 40кг. от семейство + по една отводка.Акацията беше средна работа, но липата надмина очакванията ми.
Тия дни приключвам сезона (демек ще свалям магазините), общо взето съм доволен от пчелите тази година - по тенеке мед от кошер и по 3/4 отводки от кошер, само дето работата беше доста sweating;
Много добра година - без жертви, по около 40 кг. от семейство и две отводки от 12 ДБ.
Въпреки сушата с-та имат същото количество пило като последните 5г за същия период,без стимулиращо подхранване.
Джони,сигурно е голяма тръпка да извадиш собствен мед,от отводките извади ли нещо.Моите имат медец,но няма да го пипам ще им го оставя за зимата а пък другата година дано извадя и аз.