http://www.blitz.bg/svyat/ukrayna-ve...ews479634.html
Да се надяваме това да повлияе положително на цените у нас.
Преглед за печат
http://www.blitz.bg/svyat/ukrayna-ve...ews479634.html
Да се надяваме това да повлияе положително на цените у нас.
От Китай ще вкарат и пак ще е ниска цената
Разследват част от митничарите на пристанище Варна.
Това се случи и миналата година. От тук на татък ще се изнася нелегално или напълно легално с заплащане на митото. Митото не е чак толкова страшно, само ще кажа че изкупната цена в Украйна миналата година падна на половина и вече е толкова ниска, че митото въобще не е проблем.
Не знам колко е ниска цената но на мен Украинец иска да ми вземе меда на 1.8 евро тук има прекупвачи който дават по малко
Снощи се зачетох за цени и подбиване на цени е няма как да стане да се съобразявам с някой който си е намислил че един буркан трябва да е 10.лв примерно а всчки продават на 7 около мен .Всяка стока има пределна цена за района и стотинка няма да дадат в повече Отделно че българина лятото мед почти не яде не 6-7 кг. на година. Хубаво ще е да има организация на местно ниво и за изкупуване на по дребни партиди така един все още не ориентиран няма да подбива цена
При пазара на меда на дребно има конкуренция. При това положение, за пчеларите съществуват два възможни подхода:
1. Предлагане на по-ниска цена. При този подход, пчеларят е принуден да прави компромиси с качеството на пчеларското оборудване и консумативи, а понякога дори и да мами клиентите си. В дългосрочен план, това води до мизерни доходи и загуба на клиенти.
2. Предлагане на максимално добро качество на меда. Инвестиране в качествено пчеларско оборудване и консумативи. Предлагане на меда на разумна за пчеларя цена. При такъв подход, пчеларя ще бъде принуден да определя размера на пчелина си в съответствие с търсенето на мед от съответната категория купувачи.
И при купувачите на мед се забелязват подобни категории. Едни държат повече на ниската цена на меда, а други - на доброто му качество. Народът е казал: За всеки влак си има пътници.