Че зор му е на момчето,затова стиска зъби.Ние с теб с по20-30 кошера лесно се оправяме,ми я ако са 100..и ние ще се зъбим...
Преглед за печат
Че зор му е на момчето,затова стиска зъби.Ние с теб с по20-30 кошера лесно се оправяме,ми я ако са 100..и ние ще се зъбим...
За произвеждане-произвеждат. Във вторник питаш ли ме как в дъжда сцепих два произвели си повечко маточници, а уж ги бях разширил "достатъчно". Утре ще отскоча да си прекарам центрофугата и ще понаправя малко нови позиции за отводките които ги почвам от неделя.
За тях има със сигурност, а за мен имаше ;) Това което са запечатили не вярвам да са го налазили, но за другото не знам. Ако положението с храната и приноса в кошерите не е добро, бих започнал да храня. Това което майката го снесе в близките 10-15 дни ще е работна пчела за слънчогледа.
И 100 да са не ми тежат. Моята цел е 75. На 3 пчелина.
Валка твоите като ги гледам май работят само вътре /отводки двумайчини/:bigsmile:
https://www.youtube.com/watch?v=wKCqJIqOHUc
Мои те само на роене ги избива.:bigsmile:
Не думай че аз утре започвам, днес купих захар и няма как. Все се надявах че няма да се стигне до там, ама този месец 20 дена лошо време, градушката съсипа голяма част от акацията и въпреки многото запаси сега нямат и за тях. А аз понеже ги отслабих да не роят те натиснали яко на пило и това също изисква много храна. Миналата седмица таман започна да има някакъв принос и аха да стабилизират запасите и сега пак само на гуляй :)
Щом нямя паша защо првят пило и в нашия регион е така?Аз съм чувал от бай Кръстьо знахаря,че един вид ако изчезва винаги преди да изчезне се мъчи да се запази до последно.
Не знам какви цели имаш,но аз тая година до сега 1кг захар и или инверт не съм им давал.Възтанових като бройка пчелина даже съм на плюс.Но яка хамалогия с рамките.За мед не мисля още,а трябва поне 1,5к да извадя по стратегията ми.
Прегледай ги как са на запаси, но ако са зле - храни, храни, храни. Това което сега дадеш ще ти се върне в слъчогледа петкратно. Миналата година по това време при мен бе подобно положението . Бяха гладни. Подхраних, но не достатъчно и с рядък сироп. Резултата откъм добиви бе мърляв, а и на пчела бяха зле. Най -слабия от 7 години 17-18кг от кошер. Отделно акара ги бе натиснал сериозно...Е, не го пожелавам на никой. 2016г ще ми е за обеца на ухото.