Ами какво да ти кажа. Аз не го правя и не мисля да го правя. До кога пчелите ще успяват да се справят сами само времето ще покаже.
Преглед за печат
Ами какво да ти кажа. Аз не го правя и не мисля да го правя. До кога пчелите ще успяват да се справят сами само времето ще покаже.
За последните 3 години, това лято видях 1 в една отводка. Беше в периода преди нейната майка да започне да снася. Това разбира се не значи че няма. Миналата година разпечатвах търтеево пило в няколко кошера и не видях акари. Тази не съм се занимавал.
Миналата година изрязах по 4-5 строителни рамки от кошер и есента паднаха хиляди акари. Всичко беше добре докато изрязвах строителните рамки, но след това стана чудо масово обезкриляване на зимната пчела и гледаха пило до декември. Имали силно опаразитяване няма как да стане само със строителни рамки. Миналата година в една килийка имаше по 7 акара а тази година на цяла рамка едвам се намираха по толкова.
Абе докато не ти влезе в двора акара на нищо не вярваш. Може да се кълнеш, че марсианския кошер е велик докато не се сблъскаш челно с гадинката....
Нито мрежа, нито стр. рамка, нито прекъсване на пилото помага. Миналата година и трите условия ги имах и пак паднаха хиляди. Тази година е същото от началото на август 5 третирания до момента сумарно са поднали над 2 000 от кошер и има поне още 1 000 в пилото в момента.
Първото третиране трябва да е не по-късно от 20 юли!
Чудно при мен как се изчистиха направо не ми се вярва. Сега слагах контроли на 3 кошери с 3 препарата и не пада нищо. Иначе си много прав влезне ли ти в двора е мъка, и аз съм с изцяло мрежа + строителна рамка и си няма ни една.
Nik_m,днеска тьрсих рецептата на Дони ,но не я открих.Ако не те затруднява да я напишеш или да ме насочиш.
Между другого,такова безкрилие ,както казвате при моите не сьм забелязьл.Мисля, че щеше да ми направил впечатление.