Има отстояния 100 метра е пчелин от пчелин,но ако си майко производител 5км мисля ,че беше Но го решава и кмета ако не е регистриран колегата
не виждам какъв е проблема да си сложиш кошерите там
Преглед за печат
Остави тези отстояния. Познат има пчелин регистриран със 180 бр и на 50 метра друг пчелар си регистрира пчелин със 250 бр. След запитване до началниците, отговора беше, че е разрешил втория пчелин поради многото налична паша :laughing::laughing:
Има. Когато не отчете парите комуто трябва. Веднага го уволняват, даже се появяват напъни за разследване, които скоро след това изчезват.
Здравейте.Нов съм в пчеларската дейност.Миналия месец взех 2 отводки ДБ в момента покриват около 8 рамки от 10 плътно пчели.Намирам се в североизточната част на страната в момента цъфти слънчогледа.Пчеличките са почнали да задръстват яко плодника с нектар и почти не остава място на майката да снася.Проблемът ми е че по някаква неясна за мен причина градят основи много бавно (може би некачествени основи незнам).По големият проблем е че не разполагам със изградени рамки за разширяване на семействата и незнам как да постъпя.Ще съм много благодарен ако някой даде съвет какво да направя в ситуацията че да не спирам развитието на семействата.
Колко бавно градят?
Ами доста за последната изградена рамка им отне повече от седмица може би две
Преди да цъфне слънчогледа, слага ли им сироп?
Ако искаш може да изцентруфугираш 1-2 пити и да ги върнеш посредата през една, В.О. я слагаш м/у пилото централно и слагаш по една хранилка захарен сироп 1:1 + стартовит. В.О. я напръскай с сиропа.