Малко ще заспамя темата, но съм направил цяла поредица на този приятел, понеже е изключителна рядкост да се случи по този начин. :) ... Това няма нищо общо с пчелите, освен аномалиите.
https://drive.google.com/file/d/18cI...ew?usp=sharing
Преглед за печат
Малко ще заспамя темата, но съм направил цяла поредица на този приятел, понеже е изключителна рядкост да се случи по този начин. :) ... Това няма нищо общо с пчелите, освен аномалиите.
https://drive.google.com/file/d/18cI...ew?usp=sharing
Аз за догодина нещо такова обмислям да си скова... Може би малко по-малко, зе един работник и с възможност за втори... Ще видим де, на зима ще го мисля.
П.п. Абе кога я махнахте тая система с палче нагоре палче надоле!? Браво, одобрявам :)
Навремето май бях опозиция, хаха, няма начин.
На баща ми, само му трябват идеи, отличен майстор е . Но аз просто не искам да се ангажирам, това с пчелите ми е може би десетото занимание освен работа. Затова се опитвам да е максимално минимално, за момента. Въпроса е че то не пита. Другите неща с които се занимавам, мога да ги планирам и да казвам кое как горе долу да се случва. Но тук поне за тези 4-5 години, пчелите ме водят и ми казват кое как ще правя. И това е нещо което аз не мога да избера, не зависи от мен. Даже не съм си и мислил, да ги продам кошерите или да ги махна. За добро или лошо, това е нещо повече от мен и моите намерения за живота.
Ако желаеш ще дам един съвет.;) Може и друг да го ползва. За един човек е. Та, вземат се 4 винкела от 15/15 с удобна на вас височина. 8 еднометрови и 4 бр. 60-70 сантиметрови. 2 - 20см. и 2 - 10 см.. Сглобява се паралелепипед, като долната основа се заварява на около половин метър от земята. След това се заваряват еднометровите в горните ъгли, а долу в другия край се заваряват тези от 20 и 10 см във формата на правоъгълник. Образува се обърната пресечена пирамида. Страните и се затварят с фазер. Отвора отдолу се затваря с неръждаема ламарина с дупки. Това се завива с найлон на който се пробива дупка и се издърпва към малкия отвор на пирамидата и оттам ще изтича прецедения мед. Отдолу трябва да може да се поставя кофа. За рамката се изработва на струг една част подобна на пластмасова тапа с ф 30-35 и 20мм. дълбока. Заварява се на една шина, която се заварява в средата на единия горен винкел. Шината трябва да стига почти до средата.
Как се работи? Взема се пита, единия край и се вкарва в "тапата", другия се държи с ръка. Изрязва се с нож едната страна, завърта се на 180° и се изрязва от другата страна. Восъка пада в найлона/фазера/обърнатата пирамида и се оттича през отвора в кофата. След свършване на работа на другия ден ще се е отцедил и може да го промиете, претопявате, изхвърляте...ваша си работа. Найлона за покриване на кошера, парника....ваша си работа;), а устройството от винкел поставяте, където най-малко ви пречи. Те това е. Надявам се да разберете какво съм написал. Успех. Който не е разбрал да пита. Отговарям на момента.
Много хубаво си спя на обед
Прикачен файл 11432Прикачен файл 11431Прикачен файл 11430Прикачен файл 11433
Прикачен файл 11434.........