-
Не знам. Аз си мисля така. Сега има някакво пило, но така или инъче е малко. То и да се излюпи тия дни ще има и умрели пчели. А сега майката от тук нататък като снесе, най-рано след 21 дена ще има млади пчелички. Такава ми е логиката и ми се ще да не ги притеснявам излишно.
-
Вчера и аз стесних моите. Има няколко дето няма да ги бъде, но то е нормално. Повечето семейства имат пило м-у две и три рамки. Събират прашеч и нектар. Някой знае ли от какво може толкова рано да събират нектар?
-
Е то много неща цъфтят сега, но дали има необходимата температура за отделяне на нектар?
-
Какво е положението при вас, колеги? Аз започнах с подхранването със сироп от днес, че медецът е на привършване. Приносът на нектар е почти нищожен. Храните ли вече? Пилото ми се позасили последната седмица, но като цяло има какво да се желае още.
-
От днес и аз започнах да подхранвам със сиропче повечето кошери са с почти пълни горни корпуси на по 8-9 рамки пчели .Работя с фарар не знам обаче как ще се развият до акацията че да ми докарад мед.
-
В неделя ще има пръскане на рапицата (1600дкра) която се намира в посока КАТ на гърба на Бургас цвет Танев. Пръскането ще е от сутринта така че който има пчелин в близост желателно е да ги затвори аз ще го направя. Прапарата е силно токсичен АВАНТ ...
Опасен за пчелите
.Да не се прилага при култури в периода на цъфтеж с цел опазване на пчелите и другите насекоми опрашители
АКТИВНО ВЕЩЕСТВО - АВАНТ® 150 ЕК съдържа 150 г/л индоксакарб. Индоксакарб е инсектицид от групата на оксадиазините, който действа като потиска навлизането на натриеви йони в нервните клетки, което води до парализа и смърт на засегнатото насекомо, в срок от 24 до 60 часа.
-
Колеги как е при вас? Азимам рапица на 300м, но времето не дава да я посещават масово. Поставих магазини на най-силните, защото плодника беше запълнен с нектар.Утре ше отида да видя какво правят.
-
Времето е супер гадно даже вечер става и много студено за съжаление на пчеличките и на нас:(
-
Отвратителното време продължава и следващата седмица.И всичко това се случва точно когато масово цъфти рапицата.
-
Сега гледах синоптика, следващите 10 дена го дават хубаво време, дали ще е такова ще се види. Сега се връщам от пчелина, летят много, носят прашец в несвяст. Има принос и на нектар, да се надяваме, че ще се засили. На силните съм сложил магазин, да видим какво ще стане.