колеги не писах цял ден, защото боидисах новите съндъци, магазини и прочее. ковах рамки и слагах основи. подготвях и пчлина ако може така да се нарече с тези ми 2 кошера с семеиства и един с рояк. но утре ще станат шлюс още 2. та в краина сметка ще са 5 кошера Д.Б. 12 рамкови. та с тези 5 кошера с семеиства за мен са си малък пчелин хахахаха.та утре местя рояка в боидисания съндък. а съндъка на рояка ще го боидиша и ще е готов да настаня вдругиден едната отводка в него. та утре местя рояка в новото му жилище и правя отводка. ще следвам стъпките на кандо. има много логика в тях. прочетох ги няколко 10тки пъти. и колкото повече чета препоръката му толкоз повече разбирам какво иска да каже и какъв резултат ще даде. Кандо drinks; drinks; drinks; евала батка.а вдругиден ще направя и втората отводка.има ли проблем че днес съм боидисал кошерите и утре ще настаня пчели в тях??? мисля че боята ще е засъхнала и мириса ще се е махнал. преди да местя рояка и да правя отводката ще натъркам хубаво отвътре с маточина.само едно не ми е ясно ама мисля че знам отговора. това което препоръча кандо , а аз ще го направя, та само не ми е ясно за маиките. те би трябвало след стръскването да останат при нелетящите пчели нали?или бъркам. благодаря ви момчета на всички, на много въпроси намерих отговорите днес и то сам. просто се бях улисал в боидисване, коване и подреждане на пчелина и така малко забравих за самите пчели. а като забравих за тях и покраи цялата тази работа която свърших и то с охота даже ми беше приятно. та мозъка ми поодпочина от самите пчели и започнах да мисля малко по спокоино, трезво и да търся логиката. пави бяхте малко да не мисля за тях и че ще намеря отговори за повечето неща/ колеги наздраве на всички. и големи благодарности.