Къде избягахте всички! Спрете центрофугите, отдъхнете и драснете по някой ред. wink;
Преглед за печат
Къде избягахте всички! Спрете центрофугите, отдъхнете и драснете по някой ред. wink;
Определено акацията цъфна доста по рано.На 28 април на село вече имаше цвят а в града, дори и по-рано.Не всички семейства бяха готови да я оползотворят още от началото.Някои се включиха със закъснение.Най-силният ми напълни три магазина, други по два или един.
Бях малко нахален :D и на този с трите магазина, сложих четвърти на 10 май.Вчера го проверих, но мед имаше само по три рамки.С две думи- акацията за тази година свърши.Гората погледната отдалеч, вече е зелена, не бяла.Цъфтежа продължи две седмици.Времето беше доста горещо, не валя дъжд, но се отчете.Вероятно добива ще е по-малък от миналата година, но въпреки това- над средния.Все още не съм решил кога да го вадя, на 19 май или да чакам до 24.
Браво, Станко! Пак я удари! При нас тази година - нищо!
Благодаря приятелю!Не е като миналата, но съм доволен.Въпреки сушата по време на цъфтежа и слабото нектароотделяне, всичките са напълнили по един магазин.Повечето 12р. са напълнили и по 4-5-6 пити и във втория.Четирите ми 10 рамкови са напълнили и втория магазин на 80%.По-добре се развиха за ранния цъфтеж на акацията тази година.Някои заложиха роево настроение направих сборни отводки и слава богу успях да го прекратя.Миналата година имах пак подобни случаи и тази имам добър тренинг.Цитат:
Първоначално публикувано от vanHanegem
За първи път от няколко години вадя акациев мед, лошото е че времето напоследък е не постоянно и това влияе зле на пчелните семейства. Две от моите вече се роиха, добре че бях там да отреагирам на време sweating; sweating; .... поне си заредих доволно нуклеусите wink;
При мен на Княжево, чак сега започва да цъфти акацията. Дано с цъфтежа и отводките ми се развият по- бързо. А дали да спра да ги подхранвам с захарен сироп докато цъфти акацията?
Не е от особенно значение, по точно по време на акация, може да храниш може и да не храниш, както решиш!Цитат:
Първоначално публикувано от Mind_Control
Бе ако имаше няколко дадана друго щеше да викаш сега. Я сложи два-три десетака /ама ДБ/ за сравнителен анализ и след година и половина пак да си говорим.Цитат:
Първоначално публикувано от vanHanegem
Ако правилно съм те разбрал да хвърляме ЛР кошерите и да минаваме на ДБ?!Цитат:
Първоначално публикувано от jordanov
А тия какво да ги правя?
http://s18.postimage.org/5jkqegsad/rsz_dsc03393.jpg