Как да я забравя, Бат Венци? Студено, тъмно и влажно в туй буре! Сърце не ми дава и за минутка даже?
Преглед за печат
Как да я забравя, Бат Венци? Студено, тъмно и влажно в туй буре! Сърце не ми дава и за минутка даже?
Бат Тянко стига с тая казарма, че веднага се сещам за един новобранец, който докара една двайсет годишна 60°. Като пиеш,първо си мислиш, че влиза олио/толкова мазна/ и след малко почваш да осещаш един огън как се спуща надолу. В следващия момент бягаш към най-близката мивка. Още го споминавам като се спомене за казарма.
бат тянко,за мен е кеф, да чета твоите,крилати фрази във форума,ти си,като перла в короната,бъди все така,сърцат и крилат.Твоят дух е заразителен.Бъди здрав!
Освен ябълкова имам и джанкова, и сливова (общо 120 кила). Просто такива плодове даде овощната градина тази година. Какво - да ги оставя да изгният по земята ли?
Мене ако питаш - хубави са си всички ракии, особенно след 3-тата чашка.
Между другото аз цял живот пия само уиски и нищо друго. Както казах - проблема беше с главоболието. Тази година е първата, през която минах на ракия, и трябва да си призная, че започна да ми се услажда. И тъй като привикнах на над 56 градуса, сега уискито вече ми изглежда като пикня.
Варил съм ракия от какво ли не - вишни, ябълки , акация , дренки , портокали и .... Най-добра е от кайсии (може и със захар ) и смокини . За гроздовата не говоря - тя е царицата на ракиите. И да добавя - винаги преварка (по нашия край така и казваме ).
Наздраве на ракеджиите !
Борка,колко пъти си варил от сини сливи или дуди...за преварка става въпрос.На кайсията предпочитам плода и костилката.....
Някой който разбира може ли да коментира това видео.Бурканите заместват колоната на казана.
https://www.youtube.com/watch?v=yEIcVGwl-Co
Ангеле, от сини сливи съм варил много пъти. От дуди не съм. Плодовата ракия когато се прави преварка се оставя малко джибра от сока и се слага в преварката за дъх (особено при кайсия, смокиня ,синя слива).От портокала мирише на парфюм. Ябълката има кофти дъх(Матеев, нищо лично, твоята може да е по -добра ). Виждам, че има доста ракеджии , така че пак наздраве!
На такива казани ли правите преварка, или на стария модел? http://www.cross.bg/photo_new_galler...d774358b3b.jpg