Да ти отговоря и на p.s., че го добави след това. Лекция може да напише човек който е прочел доста книги, а гледайки твоя начин на писане освен някаква шльокавица друго не виждам да можеш да напишеш. ЛЕКЦИЯ.
Преглед за печат
Цирка е тотален. Мноооооооого ме кефите.
Не мога да си обясня, как с една две години опит се изказвате толкова уверено? Как с опит с 1-3 кошера достигнахте до някакви изводи за методи на пчеларство, че ги и "преподавате"?
Такива хора му трябват на тоя форум. Толкова много информация има от която може да се научи и най-големия некадърник да стане пчелар, че от потенциална конкуренция ми се завива свят. Добре че мнозинството не ще да чете и да се учи . А и малко дезинформация не е излишна.
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ:
Колко кошера сте изроили?
Колко пъти сте борили роево настроение при присъствие на рапица?
20 кг акация при перфектните условия тази година предмет на хвалба ли са?
Какво всъщност е ранно пролетно подхранване с цел да се хванат ранни паши?
Не се чувствайте задължени да ми отговаряте, само се замислете над поставените въпроси и решете дали е нормално така да се изказвате.
rosty_sz много питанки,даже и още ти се въртят в главата...Аз имам само една питанка;
-Как "семейство" на три рамки в средата на сезона,може да се развие и да даде стоков мед или за по кратко,колко време е нужно на три рамково "семейство" да се развие.....
За съжаление ще чакаме отговорите чак след третото питие....демек по мръкнало..
На теб специално нищичко няма да ти кажа, покажа, докажа и т.н. Ти си толкова корава глава, че е напълно излишно да си давам зор. Дори се чудя защо ти отговарям. Продължавай с цирка нямам намерение дори да преча. Снощи не се сдържах и сутринта съжалявах, но както и да е.
Весело посрещане на новата година.
Рости, хич и не съжалявай че не си удържал емоциите в себе си! Изливай ги като цунами върху ни- така и ти и ние се чувстваме по- добре. Василевса само един студен душ и поне 12 годишно уиски го оправя, освен ако не е въздържател! Наборе, няма да те изтрае Гошето, май!
Добре ще открехна малко завесата.
Имам доста сериозни наблюдения върху роенето. Да кажем че съм изроил стотици кошери. Все още нямам никакви категорични изводи базирани на тези наблюдения и за това не заемам категорични позиции по този въпрос за разлика от младоците тука. Всъщност се дразня от начина по който младоците изказват нещата не толкова от съдържанието. Може да прозвучи мноооооого странно, но всъщност моите наблюдения ме водят по скоро до изводи които са близки до теорията на Слави 13. ДУМ бомба, а? Всъщност теорията на Слави въобще не е негова, а е теория разглеждана от някои руски автори с която той иска да ни запознае, но форума му я лепна на него. Той също в желанието си да докаже колко реалистична му изглежда тази теория отказа да чуе всички доводи против и да се поразмисли над тях. Ето това ме дразни. Много ежене, много его.......
За да престанем да се "дървим" и вкараме темата в максимална полезност нека малко разсъждаваме над въпроса дали БРОЯ НА ТЪРТЕИТЕ В СЕМЕЙСТВОТО НЕ Е НЯКАКЪВ КЛЮЧ ЗА ОТКЛЮЧВАНЕ НА РОЕНЕТО?
Моите наблюдения показват, че всички роящи се семейства изобилстват от търтеи. Това предполагам всички сме забелязали. Някои от тези семейства се подготвят с това огромно количество търтеи още при залагане на първото търтиево пило, други в "последния момент", защо се получава така? Аз не ползвам строителна рамка и ми е интересно да чуя мнения от използващите, дали поддържайки ниски нива на търтеи в семействата успяват ли да намалят желанието за роене? Защо след роене в някои кошери търтеите които се завръщат не биват допускани и си умират от глад изгонени на вън? Наблюдавам и още нещо доста интересно, в година която предхожда силно ройлива търтеите са оставени необезпокоявани до много късно през есента. Вие имате ли такива наблюдения? Въобще нека да поразсъждаваме над връзките ТЪРТЕИ- РОЕНЕ