Прекрасно зимно време :)
Отново медиите си вдигат гледаемостта със силно преувеличени прогнози. Ама се чудя как още им се хващаме на глупостите.
Преглед за печат
Прекрасно зимно време :)
Отново медиите си вдигат гледаемостта със силно преувеличени прогнози. Ама се чудя как още им се хващаме на глупостите.
http://prikachi.com/images.php?images/889/9012889w.jpg
При нас са почистени дори и алеите в парка.
Снимката е от днес на (-19 C). Сняг около 30-40 см.
Здравейте колеги, нов съм тук, само да поздравя.
sandolino!!! Добре дошъл във форума!Като начало може на напишеш нещо , като какво става във твоят регион-Но всеки решава сам за какво да пише и за какво да пита.С каквото можем помагаме.
Време за естествен подбор при пчелите. Някой от запасните ми майки вероятно вече са замръзнали че есента бяха с по една шепа пчели. Още 2 - 3 дни ще се натиска в къщи на свинско и винско и после пак ще се работи.
Сложих по едно ухо да видя какво е положението след студа. Всичките кошери са на лице, поостригах и малко калпаците че го дават затопляне и снега се плъзга и пада на прелката. От запасните майки 3 ги няма вече та прибрах рамките, даже и кълба не са се опитвали да направят имаше по 100-200 пчели и пенсионирана майка, не са имали никакъв шанс :) Кой знае от кога ги няма ама тях не съм ги проверявал. От останалите 5 запасни 4 са млади майки и 5тата пенсионерка. Старите майки са спрели да снасят рано и аз не съм се занимавал с тях, знаех че има малко пчели, но не съм очаквал да са паднали толкова много.
Всички с калпаци, да им е топло!
Прикачен файл 8126
Прикачен файл 8127