В момента няма. А сухото мляко е добре да е нискомаслено. Сега има нужда от сиропче и питки!
Преглед за печат
В момента няма. А сухото мляко е добре да е нискомаслено. Сега има нужда от сиропче и питки!
Бат Тянко, отговори честно ,ама наистина честно – ти храниш ли сега със сиропче и питки ? Изпреварвам твоя контра въпрос към мен и веднага ти отговарям–не, не използвам сега двата хр.артикула .Храня с разпечатване на пити с мед от гнездото/зазимени са на 5 пити с мед,пълни и 2–3 пити с перга,пак пълни /отбележи –перга,а не прашец/. Разпечатвам и слагам отстрани на пилото,докато всичкия стар мед се усвои и се превърне в пило,а майката получава фронт да прояви своите яйценосни качества .Сиропеца оставам за след 20.03.Питки ,апи,мапи,меги фонди не съм ползвал или съм, ако някой отличник си опапа това което си е събрал сам.Чиста работа.
Имах в предвид дали си заслужава да се "вкарва" кото заместител на прашеца, пък дори да не в този сезон. Може би през ранна есен тогава, за увеличаване на пилото. Става въпрос за обезмаслено мляко за деца, което ще се купи за 2-3 лева кутия, която иначе струва около 15, но поради изтичащ срок е преоценено! Питам дали някой е ползвал и дали ще се усети ефекта. Вярно, че изтича срока на годност, но пробата с "изтеклия срок" ще е за моя сметка!!!
Здравей Иво , без да претендирам за компетентност, аз използвам сухо мляко в питките, миналата година съм приготвила около 90 килограма тесто, в което винаги присъства сухо мляко за кърмачета, питките много се харесват на пчелите, със сигурност не се получава негативен ефект, дозата която използвам е 400г сухо мляко и 400 грама пчелен прашец, от 10 до 15 кг пудра захар и други съставки, ако нямам прашец удвоявам дозата на сухото мляко. Тази година, вчера замесих втора порция със същите съставки, до сега не сме имали проблем с използването на млякото, веднъж и аз взех такова с изтичащ срок, разликата в цената му беше около 4 - 5 лева. Това е нашият опит, всеки си преценява сам.
Това е от книгата на Иванка Желязкова - Хранене на медоносните пчели.
Качила съм друг файл, сега ще опитам отново.
Прикачен файл 6148
Архивиран е, за да му намаля обема, понеже не ми го приема иначе.
Мерси за отговорите. Все пак ще пробвам с половината от слабите кошери, за да мога да направя евентуално, някакво сравнение!...Между другото...страхотни кошери!!! ;)
Някой може ли да сподели практически впечатления за течните витамини Ламонс:
http://pchelar.com/node/969
Купих си едно шише - 1 литър от изложението в Плевен и се чудя, дали да им го давам?
Ние, вече употребихме един литър, слагам го предимно в сиропа, но понякога и в питките,честно казано, не виждам, кой знае какъв поразителен ефект от която и да е добавка, ползвам също и бабини зъби, кръвен здравец, вит. В комплекс, вит. С, изобщо експериментираме. Понеже, ги прилагаме на всички семейства, повечето миналата година отводки, нямам база за сравнение, но всички се развиха добре, изградиха по два корпуса основи ЛР, някои и повече, до днес са живи и някои доста силни. Това е в общи линии, със сигурност е по-добре, отколкото без тях.