Онзи ден си купих едно кашонче основи от Одрин.Около 115 бр. на цена 220 лири.Една лира в момента е 0.60-0.62 стотинки.
Преглед за печат
Онзи ден си купих едно кашонче основи от Одрин.Около 115 бр. на цена 220 лири.Една лира в момента е 0.60-0.62 стотинки.
От нова година се захванах с рамките за новия сезон. Дупча, кова, теля и слагам основи в несвястsweating;. Та докато си бачкам си дадох сметка, че не знам, кой всъщност е човека който измисля и въвежда използването на восъчни основи? Ако знаете моля споделете.
Аз пък рамки дупча,теля и кова през цялата година,и все имам недостиг :) Дали ще дойде момента в който ще имам излишни рамки .....
"Wax foundation was invented by German Johannes Mehring in 1857,[1] not long after Langstroth constructed the Langstroth hive (1851).[2] Mehring's wax foundation had only the bottom of the cells, and today's base with the foundation of the cells was invented by US beekeeper Samuel Wagner.[1]"
https://en.wikipedia.org/wiki/Wax_foundation ;)
До колкото разбирам това е Samuel Wagner.
Браво на човека. Направил е революционна рационализация. И се е случило толкова отдавна. Предполагам с дървена щампа или нещо такова са ги правели.
БРАВО
Първите основи ги прави германецът Johannes Mehring през 1857, а във вида в който са и днес ги прави Samuel Wagner, като е използвал преса, първо дървена после от гипс, цимент и накрая метална. Вагнер измисля и валяците, но не ги усъвършенства. Първите завършени валяци са дело на Amos Root и Alva Washburn през 1875 г
Светла им памет!
Пуста японка- хич нямаше и да се мъчим сега!
Няма да имаш.