Първоначално публикувано от
kaloyanv
При мен има някакъв летеж събират. Продължават и в лозето да стоят и бая пчели има там. Така и не можах да разбера какво събират от лозето. Според мен е само прашец.
Иначе това което се случи с отводка и рояка който излетя от нея. Рояка от отводката беше на 2 пити и половина, в момента беше на 6, като от тях 5 с пило. Затова днес го преместих в истински кошер и го подпрях с 2 пити мед от склада и една основа. Малко повечеко го разширих , обаче то е топло времето, а и ми се стори силен. Въпроса е че самата отводка, където унищожих майките и другите маточници, понеже не го бях направил навреме, не рои повече, но ми се струва че и майката не е голяма сила.
Онзи другия кошер се оказва че наистина е самосмяна и досега никой кошер не е роил още. Т
Питите които изкарах с мед обаче и ги бях сложихл уж в хубава пластмасова кутия, явно не съм я затоврил добре и само за една седмица ги е налазил молеца. Кажете вие как се справяте с тази твар по това време ? Та раздадох питите на отводките да ги чистят и пазят. Остана само една в склада ...
Не знам дали съм постъпил правилно с манипулациите, но това направих ..