Здравейте,
Нямаш проблем! Имаш ли мрежа на дъното? Въпроса е прелките да не се заледят. Да има от къде да влиза чист въздух.
Поне така смятам!
Поздрави, и весела и честита! Наздраве! Г. Георгиев
Преглед за печат
Здравейте,
Нямаш проблем! Имаш ли мрежа на дъното? Въпроса е прелките да не се заледят. Да има от къде да влиза чист въздух.
Поне така смятам!
Поздрави, и весела и честита! Наздраве! Г. Георгиев
ЧНГ на всички BOBI с дълбоко дъно ,магазина отдолу, плодника отгоре, но до средата са в сняг
Здравейте,
Дълбокото дъно как е: С мрежата, или с плътната. Въпроса е да има приток на въздух. При старите ДБ, с плътно дъно, е кофти като ти се заледи прелката, и няма как да става обмяната на въздуха в кошера. Ти си знаеш как си ги оставил. Ако се притесняваш много, може да поразринеш около тях.
Поздрави, Г. Георгиев
Нека трупа то, пък пчелите ако трябва и през хранилката ще дишат.:yo: Суша е, м...ка му.
Първата жертва за сезона. С малко люпещо се пило на 1 пита, и 6 пити с мед близо 10 кила мед. М..ка им и тамазлък изроден. Кой гявол ги е накарал да гледат и топлят пило, когато вън нощем е минус 15. Вънка НЕА за къси ръкаве, а те пило ще ми топлят и гледат.sweating;:yo:
Валка,при мен същата работа.Първа загуба на една нелоша отводка.Но като поразгледах имаше пило,явно не са успели да го затоплят.Отворих няколко силни кошера,положението беше добре откъм запаси.Отводките получиха първата питка за зимния сезон.Дано да нямаме повече загуби!
Във почти всички семейства вече има пило. Идват най-тежките зимни дни. Като гледам прогнозата и ми става лошо.
Днес голяма жега, но почти нямаше облитане, единични кошери само. За сметка на това на поилките беше оле мале започнах да се чудя август ли е януари ли е :(
За сега всичко е на лице, дори и запасните майки с една шепа пчели се държат. Лоша прогноза идва, но каквото зависи от нас сме го направили от там на татък божа работа.
Въпроса е спорен и аз не разполагам с никакви изследвания и доказателства в никоя посока. Написах за пилото заради това че колегите по горе обвиняваха майките, че рано снесли и семействата умрели.